Bruisend Balegem heeft zijn eigen schuimend Bruiserken

Tiende editie op 14 augustus 2022

Het Bruisend Balegem-comité heeft heuglijk nieuws. Hun eigen schuimend Bruiserken is met veel smaak geproefd en goed bevonden. Het Bruiserken wordt aangereden, als een vervroegd Sinterklaas-, Kerst- of Nieuwjaarsgeschenk. En dat in een bijzondere verpakking. Vier flesjes in één set, voor de luttele prijs van 10 euro. Een faire prijs voor een topproduct én een prima steun voor de organisatie van Bruisend Balegem. Voor dat bedrag worden ze (in Oosterzele) ook aan huis geleverd, als dat geen service is.

Het Bruiserken is een blond biertje, 7,2 alcoholkpercentage, een smakelijke afdronk. Het hoort echt thuis in elke koelkast. 2022 wordt het ‘Jaar van de Haring’. Op het etiket van het Bruiserken prijkt het beeld van een haring. Haringeters, de roepnaam van de Balegemnaars. De editie van B.B. 2022 staat in het teken van de Haring.

Noteer alvast: de tiende editie van Bruisend Balegem vindt plaats op zondag 14 augustus 2022 en het take – away eetfestijn op zaterdag 12 februari 2022. We hebben met zijn allen in 2020 en 2021 vooral gesurft op de golven van corona, veel moest daardoor wijken, zoals ook het mega event Bruisend Balegem. Het virus legde bloot hoe belangrijk vrijheid en sociaal contact zijn, hoe belangrijk Bruisend Balegem is. Maar op 14 augustus 2022 kunnen hopelijk  alweer duizenden feestvierders afzakken naar het totaalspektakel in Balegem. Opperbruiser Christ Meuleman en de Bruisers gaan er een feestelijke editie van maken in een ietwat compactere vorm, maar met de bekende ingrediënten. De samenhorigheid is belangrijker dan vele topnamen op de affiche. Het zal geenszins aan toppers ontbreken. Vele vaste waarden blijven op de affiche prijken.  Bruisend Balegem heeft veel moois te bieden.  Al omschreven als ‘De Gentse Feesten op één dag’, een groter compliment kan het Bruisend Balegem-comité niet krijgen. Dankzij heel wat creativiteit en bezieling van het B.B.—comité is men erin geslaagd om van Bruisend Balegem een toeristisch en cultureel topevenement te maken. Beste feestvierders, het wordt nog wel een tijdje wachten op de tiende editie in 2022. We kunnen het nu al bevestigen, het zal alweer een smaakvolle cocktail zijn van muziek, animatie, kunst, markt, expo, folklore, cultuur, amusement, veel sfeer en bakken ambiance. Bruisend Balegem 2022 zal mega-goed zijn. (mvdv, foto’s ddl)