Vlaams Belang lanceert campagne ‘Een hart voor onze mensen’ met soepverkoop op de markt


Gemeenteraadslid Hans De Gent en voorzitter Joeri Geeraerts


Geraardsbergen. Maandag 22 november verkochten leden van het Vlaams Belang Geraardsbergen soep voor het goede doel op de markt van Geraardsbergen. De actie kadert in de solidariteitscampagne van de partij: ‘Een hart voor onze mensen’. De opbrengst van de soepverkoop gaat volledig naar de vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit, die Vlamingen in nood helpt. Vlaams Belang gemeenteraadslid Hans De Gent: “Door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen in de energiearmoede geduwd. In een maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met €750 en die voor elektriciteit met €230. Dit is onaanvaardbaar. Het Vlaams Belang eist dan ook de verlaging van het btw-tarief op energie van 21% naar 6%”.

Joeri Geeraerts, voorzitter Vlaams Belang Geraardsbergen, vult aan: “Eén op tien Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Dat zijn maar liefst 610.000 Vlamingen. Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, leiden soms tot blijvende armoede. Het Vlaams Belang wil dat iedereen die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen de garantie heeft op een menswaardig bestaan.”

Het Vlaams Belang zal de komende drie weken met de parlementsleden en honderden vrijwilligers meer dan zestig markten bezoeken. ‘Met de campagne ‘Een hart voor onze mensen’ zet het Vlaams Belang haar sociale boodschap om in daden’, geeft Joeri Geeraerts nog mee.

Julien Borremans