De vaccinatiecentra van Wetteren en Wachtebeke blijven ook in het voorjaar van 2022 open.

De vaccinatiecentra van Wetteren en Wachtebeke blijven ook na Kerstmis open. Op die manier kan er zonder onderbreking verder gevaccineerd worden.
De acht burgemeesters van Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen stonden tijdens hun overleg op maandag 22 november meteen op één lijn. Eerstelijnszone Scheldekracht zal dus tot eind april blijven vaccineren in De
Warande in Wetteren en Puyenbroeck in Wachtebeke.
We maken op vlak van besmettingen een zeer zware golf door op dit moment. Het zijn de vaccins die ervoor zorgen dat er niet veel meer mensen ernstig ziek worden en in het ziekenhuis belanden. Wij moeten de kostbare tijd en energie van onze medewerkers en vrijwilligers dan ook optimaal benutten om vaccins toe te dienen’, vatte dokter Marc
Verstraeten, medisch coördinator van de centra, de situatie samen. Een bijkomend voordeel is de duidelijkheid voor de burger: mensen kunnen ook voor hun boosterprik terecht in het vertrouwde centrum.
In beide centra is intussen een logistieke aanpassing gedaan zodat de zaal deels opnieuw beschikbaar is voor de sportclubs. Ook met deze aanpassing kunnen de centra nog steeds vier vaccinatielijnen organiseren. Op die manier kan de bevolking van de acht gemeenten zo snel mogelijk een bijkomende prik krijgen.

De vergadering van de acht burgemeesters wenst uitdrukkelijk de gemeenten Wetteren en Wachtebeke, net zoals de deputatie van Provincie Oost-Vlaanderen, te bedanken voor hun
blijvend engagement om de locaties ter beschikking te stellen