109 km/u waar een maximumsnelheid van 70 km/u van toepassing is


Geraardsbergen/Lierde. Tijdens het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 november organiseerde de verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde controles op het grondgebied tegen snelheid en overlast. Tijdens de controleacties werden er 47 negatieve en 1 positieve ademtest afgenomen.  Ook werden er 4 testen ‘Drugs in het verkeer’ afgenomen, waarvan 3 met een positief resultaat. Een bestuurder hiervan reed ook spijts verval. Van de chauffeur werd het rijbewijs voor de duur van 15 dagen ingetrokken. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Op zaterdag werden er 1477 voertuigen op snelheid gecontroleerd . 134 chauffeurs (of 9%) hadden een te zware voet! Hiervan reed één bestuurder aan een snelheid van 109 km/u waar een maximumsnelheid van 70 km/u van toepassing is. er werden ook nog onmiddellijke inningen voor gsm-gebruik achter het stuur en één voor ladingzekering en niet voldoen aan de technische eisen opgesteld.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans