Zware brand in Oudenaarde nog niet onder controle

Op woensdagnamiddag is rond 16 uur een zware uitslaande brand ontstaan bij het distributiecentrum Bleckmann/Parcolys/Vanderstraeten, gevestigd in het industriepark De Bruwaan. De brandweer is er nog niet in geslaagd de brand onder controle te krijgen, terwijl burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester waarschuwt en oproept om ramen en deuren gesloten te houden.

 

“De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar slaagden er nog niet in het vuur onder controle te krijgen”, vertelt burgemeester Marnic De Meulemeester. Door de grote omvang van de fabriek, wordt verwacht dat de brandweer tot morgenvroeg zal moeten doorblussen. Hoe de brand ontstond is nog onbekend, maar wel zeker is dat iedereen veilig geëvacueerd kon worden. In totaal waren dat 39 werknemers, en ook de bewoners van twaalf woningen in de nabije omgeving van de brand. Voor hen wordt opvang voorzien.”

 

De rookpluim is merkbaar tot ver buiten Oudenaarde. Wel is er momenteel haast geen wind aanwezig, waardoor de rook voorlopig blijft hangen, eerder dan dat het een bepaalde richting uitkomt. “De rookontwikkeling is sterk, dus woon je in de buurt, dan vragen we om ramen en deuren te sluiten en je ventilatie uit te schakelen”, zegt De Meulemeester.

 

De Deinzestraat, die gelegen is net aan het industriepark, blijft momenteel afgesloten ter hoogte van de N60. De hulpdiensten vragen om de omgeving te mijden.