Nieuw in het Zottegemse wagenpark

Sinds kort maken twee nieuwe voertuigen deel uit van het wagenpark van de stad Zottegem. Zo bleek een bestelwagen die in 2001 in gebruik werd genomen bij de dienst gebouwen en waarmee ook de rattenvanger de weg op ging, na twintig jaar dringend aan vervanging toe. Zoals het stadsbestuur eerder al te kennen gaf dat het voor milieuvriendelijker E-voertuigen wil gaan, werd ook in dit geval geopteerd voor vervanging door een elektrische bestelwagen. Er werd rekening gehouden met een kostprijs van 36.000 euro en met het oog op deze aankoop werden vijf mogelijke leveranciers (vier niet-Zottegemse en één Zottegemse) aangeschreven. Alleen Garage Valckenier uit Oombergen reageerde hierop met een prijsofferte en kreeg de levering van de bestelwagen (+ overname van het oude voertuig) toegewezen.

Daarnaast besloot het college van burgemeester en schepenen ook tot de aankoop van een dieplader die aan een tractor kan gekoppeld worden, voor het transport van de rupskraan. Omdat alle tractoren van de technische dienst op dit systeem werken, werd gekozen voor een hydraulisch geremde dieplader, ofschoon dit soort diepladers sinds vorig jaar niet meer op de markt is (omdat nieuwe tractoren met pneumatisch gestuurde systemen werken). Na contacten met nog andere firma’s werd toch een geschikte dieplader gevonden (mits de nodige aanpassingen en die ook voldoet aan de gevraagde afmetingen) bij de firma Aerts in Grotenberge.