Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Volle glasbollen in Diependale, Leupegem. Ook elders in Oudenaarde worden afgeladen volle containers gesignaleerd. (Foto: Joy Ryaziga)

Verbazing over overvolle glascontainers in Oudenaarde

Op verschillende plaatsen in de gemeente Oudenaarde is het moeilijk nog een lege glascontainer te vinden. Velen zitten niet enkel afgeladen vol, maar ook naast en rond de glasbollen ligt een hele hoop glasafval verzameld.

Dat het glas al enkele dagen niet meer opgehaald werd, zou komen doordat de vaste ophaler van Renewi, het bedrijf dat instaat voor het ledigen van de containers, besmet is met het coronavirus. Ook de reservechauffeur zou momenteel in quarantaine zitten, waardoor de laatste dagen enkele afvalophalingen niet gebeurden.

De afvalintercommunale IVLA, die samenwerken met Renewi, probeert er nu alles aan te doen om de ophaling opnieuw te kunnen garanderen. Er wordt geprobeerd een andere ophaler uit een andere vestiging te laten overkomen, in de hoop dat de glasophaling in de volledige Vlaamse Ardennen weer normaal verloopt tegen het einde van deze week.

IVLA roept wel nadrukkelijk op om in tussentijd geen extra glas op of rond een volle glascontainer te deponeren. ‘Leeggoed neem je best terug mee naar huis als nergens meer een container te vinden is waarin je het kwijt kan. Afval naast een glascontainer plaatsen omdat die vol is, staat in principe gelijk aan sluikstorten.’

 

Eind vorige maand legde oppositiepartij Vooruit nog een voorstel op tafel om in de toekomst alle vuilnisbakken, en misschien ook glasbollen, in Oudenaarde te voorzien van een QR-code. Door die codes te scannen, zouden voorbijgangers kunnen signaleren dat de vuilnisbakken vol zitten en dus geleegd moeten worden.

X