Leerlingen KA Zottegem strikken Alex Agnew voor Humorfestival

Vrijdag 26 november organiseerden de laatstejaarsleerlingen secretariaat-talen en boekhouden-informatica van het KA Zottegem een Humorfestival met Alex Agnew als hoofdact.

Het KAZ Humorfestival vindt jaarlijks plaats en kadert in de GIP – Geïntegreerde Proef – van de leerlingen. Hoewel ze dit jaar met Alex Agnew een veelbelovende hoofdact konden strikken, kwam corona toch wat roet in het eten gooien. Het werd voor deze leerlingen dan ook een hele uitdaging om in coronatijden een dergelijk event veilig te organiseren.

“Gelukkig dat we met deze affiche zo goed als geen reclame hebben moeten maken. Met een naam als Alex Agnew waren onze kaarten enkel op school al zo goed als verkocht”, zegt Louise. “De uitgespaarde tijd hebben we gebruikt om ons evenement zo covid-proof mogelijk te organiseren: we scanden iedereen op CST, deelden mondmaskers uit aan wie dat vergeten zou zijn en zetten op elke rij ontsmettingsgels. Daarnaast voorzagen we in de zaal dubbel zoveel stoelen als er verkochte tickets
waren. Zo konden mensen links en rechts van hun bubbel een stoel vrij laten.”

“We stellen vast dat het gevaar dikwijls schuilt in de latere uurtjes”, vult Robbe aan. “Daarom openden we onze bar enkel aan het begin van de avond en in de pauze, en niet na het optreden. De mensen moesten hun consumptie bovendien op hun plaats gaan uitdrinken.”

Een extra uitdaging binnen de GIP dit jaar is dat het festival volledig cashloos moest verlopen.

“We verkochten onze e-tickets online, zodat we iedereen met een ticket kunnen identificeren”, zegt Laure hierover. “Aan de kassa werden geen kaarten meer verkocht.”