Zwalm wil zo veel mogelijk geveltuintjes realiseren!

 

Ook een kale gevel? Fleur hem op met een geveltuintje!
Vanaf nu kan je beroep doen op de gemeente Zwalm voor de gratis aanleg van een geveltuintje en genieten van een subsidie voor de aankoop van het plantgoed.

Het verwijderen van bestaande verharding, het maken van de plantput en het plaatsen van een afboording nemen de gemeentediensten voor hun rekening. Je moet enkel zelf je plantkeuze maken én … planten natuurlijk. Voor het (bijenvriendelijk) plantgoed kan je kiezen uit een inspirerende plantenlijst kiezen en je ontvangt bovendien een subsidie van maar liefst max. 25 Euro .

“Planten vergroten de biodiversiteit, nemen CO2 op en zuiveren de lucht. Bovendien zorgen planten in de zomer voor verkoeling en in de winter voor isolatie. Ook al is de ontharde oppervlakte beperkt, elke cm² telt in ons doel tot meer ontharding. En geef toe … zo een geveltuintje geeft aan het straatbeeld een heel ander, aangenamer uitzicht toch?“ stelt voorZwalm-Groenschepen Francia Neirinck, bevoegd voor o.m. natuur, milieu en klimaat.

Een warme oproep dus voor ieder die nu reeds aan de slag wil gaan en in het voorjaar al wil genieten!

Het aanvraagformulier en het reglement zijn te vinden op https://zwalm.be/wonen/wonen/duurzaam-wonen/geveltuinen