Oosterzeelse wandelclub schrapt Wafelentocht

‘Hopelijk kunnen in 2022 alle tochten doorgaan’

Na de beslissing van het overlegcomité van de topministers op vrijdag 26 november 2021 heeft WSV Land van Rhode vzw besloten om de Wafelentocht van 4 december 2021 in Scheldewindeke te annuleren. Het doel van het overlegcomité: zo snel mogelijk de vierde golf de kop in te drukken met een reeks nieuwe sterke maatregelingen waarvan de meeste al op zaterdag 27 november ingingen met extra regels.
Het bestuur van de Oosterzeelse wandelclub  houdt er aan al zijn medewerkers te danken, ze blijven in de weer voor hun hartsclub. Ze waren alweer bereid om de Wafelentocht in goede banen te leiden. Ook WSV Land van Rhode vzw ontsnapt niet aan de impact van corona. Gaat het kunnen doorgaan? Het is die onzekerheid, die knaagt. Het begint te wegen. ‘Twee opeenvolgende coronajaren hebben toch hier en daar wat pijn gedaan’, evalueert voorzitter Erik Lievens. ‘Het aantal afgelastingen was hoger dan het aantal normale aankondigingen’. De club hoopt in 2022 met een schone lei te kunnen beginnen, een definitieve herstart. ‘Hopelijk kunnen in 2022 al onze tochten doorgaan’.
Veel wandelaars hadden maar al te graag de schoenen aangetrokken voor de ‘Wafelentocht’, een echte herfsttopper voor de natuurliefhebbers en cultuurfans. Traditiegetrouw sluit de Oosterzeelse wandelclub ‘WSV Land van Rhode vzw’ begin december zijn eigen wandelseizoen af, het mocht dit keer niet zijn. Het succesvolle praatcafé op zaterdag 20 november 2021 werd dus het laatste wapenfeit van het wandelseizoen 2021.  Met de besmettingen, die dag na dag pieken zag men eigenlijk al de bui hangen. Zo waren er op maandag 22 november 2021 er 23.600  besmettingen, het hoogste ooit sinds de uitbraak van de pandemie. De Oosterzeelse wandelclub besloot wijselijk de wandeltocht te schrappen, de zoveelste tocht die met spijt dit jaar wordt geannuleerd.
In 2022 stapt WSV Land van Rhode vzw haar 35 ste jaargang in. De Oosterzeelse wandelclub bevordert het lichamelijk en geestelijk welzijn. Ben je op zoek naar een zinvolle én gezonde vrijetijdsbesteding, dan kan je terecht bij de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw. Wandelen blijft populair. Ook in 2022 nodigt de Oosterzeelse wandelclub je uit om deel te nemen aan zijn wandeltochten. Gelijk welke afstand je kiest, het blijft altijd tof. Wie graag zijn passie deelt met duizenden andere wandelliefhebbers, mag in 2022 de rijk gevarieerde wandelingen van de Oosterzeelse club niet missen. Interesse? Lid worden? Info: voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475/ 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be.  (mvdv, foto’s ddl)