Monopolyspel Zottegem: 2.000 speldozen, op = op

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) kunt / kon u lezen over de exclusieve Zottegemse versie van het klassieke Monopolyspel die sinds een paar dagen is uitgebracht. Voor alle duidelijkheid: dat artikel is de weergave van een persbericht dat het stadsbestuur liet verspreiden en de kritiek dat NUUS daarin niets meedeelt over hoeveel de kostprijs en de oplage bedragen, is dus eigenlijk schieten op de pianist.

Naar aanleiding van die opmerking en vraag van lezers kan NUUS toch nog meegeven dat de Zottegemse Monopoly-speldoos (afgerond) 50 euro kost. In verband met de ‘limited edition’ waarover het stedelijk persbericht het heeft (in onze gewone moedertaal: beperkte oplage), kwamen wij te weten dat er van de Zottegemse Monopoly-versie 2.000 exemplaren werden gemaakt. En daar blijft het bij: op = op dus. Het stadsbestuur zelf kocht daarvan 250 exemplaren; de overige werden aangekocht door en zijn nu tegen voormelde richtprijs te koop bij een achttal plaatselijke handelaars (in ruil voor een gratis vermelding van hun handelszaak op het spelbord).

Verder vernamen we ook nog dat voor dit hele Monopoly-project, in het kader van citymarketing, bijna 38.000 euro uit de stadskas werd opzijgelegd: 24.200 euro licentiekosten, 3.630 euro voor het ontwerp (tekeningen) en 9.875 euro voor de eigen aankoop van 250 speldozen. Ook naar verluidt werd, toen dit project tijdens een zitting van het college van burgemeester en schepenen in september van vorig jaar een eerste keer concreet besproken werd, de intentie geopperd om 150 van de 250 speldozen die de stad aankocht, te voorzien als cadeau voor trouwers.