Ook geen kerstmarkt in Oosterzele

‘Verstandig, om niet te laten doorgaan’

Er is iets grimmigs aan de hand met de coronapandemie, die ons maar blijft teisteren. Na zoveel steden en gemeenten heeft het comité ‘Kerstvrienden Oosterzele’ met spijt in het hart nu ook beslist dat de kerstmarkt in en rond de Ankerkerk in Oosterzele , gepland op zaterdag 11 en zondag 12 december 2021, wordt afgelast. ‘We waren er klaar voor, de standhouders hadden er veel zin, maar we vinden het verstandig om de kerstmarkt niet te laten doorgaan, dat vermaledijde virus toch‘, klinkt het mistroostig bij de ‘Kerstvrienden Oosterzele’.
De Ankerkerk in Oosterzele in de Bavegemstraat ging opnieuw het decor worden voor een tweedaagse kerstmarkt. Velen keken uit naar die magische kerstsfeer die in de Ankerkerk wordt gecreëerd. Ook rond de Ankerkerk had er veel te beleven geweest. Het comité wil toch nog eens benadrukken dat ze de sponsors dankbaar zijn. Het had anders moeilijk geweest om de kerstmarkt behoorlijk te kunnen aanpakken. Hopelijk wordt het op de eerstvolgende editie in december 2022 opnieuw
heerlijk snuisteren op de kerstmarkt,
volop genieten van de kerstballenworp én de kerstsfeer. En de ‘Kerstvrienden Oosterzele’ hadden ook dit keer gezorgd voor
de innerlijke mens die ruimschoots aan zijn trekken had gekomen met de eet- en drankstanden. ‘En ook de kinderen hadden we niet vergeten, met een goochel-act en gratis carrousel ritjes, viskraam, schietkraam, pottenspel, paardenmolen’, knipoogt Katrien Van der Velpen, een van de drijvende krachten achter de kerstmarkt. D
e Kerstman, kerstballenworp, kleurrijke standen, kerstversieringen, kerstbomen, kerstlampjes, kerstsfeer, geschenkideetjes, geschenkartikelen, (fantasie)juwelen, sieraden, accessoires, kerstartikelen, kerstbomen, kaarsen, kunstwerken, houtdraaiwerk, kantklossen, glaskunst en Bourgondische toestanden,…het zal voor volgend jaar zijn. Tenzij,…neen laat ons niet doemdenken. We krijgen dat smerig virus, ook omikron, wel klein. (mvdv, foto’s ddl)