Chrysanten te vroeg verwijderd van het kerkhof in Brakel

Bloemen zijn nog niet verwelkt zegt boze burger

Een inwoner van Brakel bracht onlangs een bezoek aan het kerkhof van Brakel en deze vond het niet kunnen dat alle chrysanten op de graven in de vuilbak zijn gekieperd.  Vic Beetens : ” Ik heb  enkele foto’s genomen  van deze chrysanten zodat men kan zien dat die zeker nog niet zijn verwelkt. Dit betekent voor mij gewoon geen respect van de gemeente voor de overledenen.
Persoonlijk vind ik dat het aan de familie van de overledenen toe komt de bloemen van hun graf te verwijderen en als dit niet gebeurt dan kan men ingrijpen op voorwaarde dat de bloemen echt voor 100´% verwelkt zijn.
Ik vraag dan ook een emotionele schadevergoeding voor het wegnemen van de bloemen van het graf van mijn vrouw en van mijn moeder.
Ook reken ik er op dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren.”

We vroegen naar een reactie van schepen Sabine Hoeckman  wie wat doet op de Brakelse kerkhoven.

Sabine Hoeckman: ” Brakel heeft  acht kerkhoven en daar waren onze gemeentelijke diensten een tijdje zoet mee om alle bloemen te ruimen. Sinds dit jaar werd dit werk uitbesteed aan een sociale instelling die mocht starten met ruimen vanaf 1 december.

Het weer hebben we niet in de hand en meestal waren die bloemen  in het verleden op 1 december al verwelkt. Het klimaat is aan het veranderen zodat  het mogelijk is dat het niet echt vriest voor 1 december. Voor de toekomst kunnen we het bestek laten wijzigen en vragen om de bloemen te verwijderen vanaf 15 december.”