PVDA Geraardsbergen zamelt goederen in voor slachtoffers overstromingen


Geraardsbergen. De komende weken zamelt PVDA Geraardsbergen goederen in voor slachtoffers van de overstromingen van juli in de regio Verviers. “Dekens, lakens, warme jassen, verzorgingsproducten, elektrische vuren, elektrische oventjes, koffiezetapparaten, microgolfovens, en andere kleine elektro, het is allemaal welkom. En met kerst voor de deur mikken we ook op speelgoed voor de kindjes”, zegt Lydia Imbo van PVDA Geraardsbergen.

De voorbije periode trokken leden van PVDA Geraardsbergen al twee keer met een camionette vol goederen naar de getroffen gebieden. “De solidariteit is hartverwarmend. Iemand schonk zelfs een volledige bruikbare keuken.” Heb jij spullen die de slachtoffers van de overstromingen goed kunnen gebruiken? Laat het weten via geraardsbergen@pvda.be of via een bericht op de Facebookpagina van PVDA Geraardsbergen.
Bijna vijf maanden na de overstromingen is de toestand in de getroffen gebieden nog altijd catastrofaal. Duizenden gezinnen zitten er nog zonder verwarming, en hebben geen mogelijkheid om een warme maaltijd klaar te maken.
Elke dag nog trekken SolidariTeams van de PVDA uit het hele land naar de streek. Ze delen er soep uit en helpen de slachtoffers van de watersnood die de werken in hun huizen niet alleen aankunnen.
Pedro Blommaert van PVDA Geraardsbergen gaat tweewekelijks als vrijwilliger helpen in en rond Verviers: “Mensen worden ziek van de kou, van het vocht en van de schimmels in de huizen. Er is nog veel werk. En de schade is onbeschrijflijk. Maar vele handen maken het een beetje lichter. De taal is die van de eenheid, eenheid in solidariteit.”