© Google 2009

Studeerruimte in speelpleingebouw Hemelrijk

Van maandag 13 december tot en met maandag 31 januari organiseert de stad Zottegem een studeerruimte in het speelpleingebouw Hemelrijk. Van 8 tot 22 uur kunnen er dagelijks zo’n 30 studenten terecht. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.zottegem.be/studeerruimte. Tijdens de feestdagen, op 24, 25 en 31 december en op 1 januari zal de studeerruimte gesloten zijn.

Het aantal aanwezige studenten wordt voorlopig voorzien op 30 per dag. Indien de maatregelen en indien nodig, kunnen we dat aantal verhogen. De studenten brengen best ook een dikke trui mee, want als de CO2 meter in het rood gaat, worden ramen en deuren opengezet ter verluchting”, vertelt schepen van Onderwijs Lieselotte De Roover (CD&V). “We vragen de studenten ook om per dag in te checken via de QR-code op het studeertafel, dit om contactopvolging te voorzien bij een eventuele coronabesmetting. Elke dag wordt een verantwoordelijke student voorzien, die in nauw contact staat met de jeugddienst, mocht er zich een probleem voordoen. Daarnaast wordt gevraagd om eigen voeding en drank mee te brengen die kan koel gehouden worden in een frigo. Er wordt ook wifi voorzien. Ook vragen we om de stilte te respecteren, alles netjes en proper te houden, en bij vertrek de studeertafel te ontsmetten. We verwachten ook dat iedereen zich aan de welgekende voorschriften houdt: handen wassen, afstand bewaren, thuis blijven bij ziekte … Wie een dag toch niet kan aanwezig zijn: graag tijdig annuleren zodat het gereserveerde plekje terug vrij komt voor andere studenten.”

X