Sinterklaasfuif in Sint-Barbaracollege Heilig Hart

Toen Sinterklaas en zijn gevolg bezoek brachten aan de Heilig Hartafdeling van het Sint-Barbaracollege in Zottegem resulteerde dat in een heuse Sinterklaasfuif.

“Op vrijdagmorgen 3 december was het eindelijk zover! Pippi Langkous verwelkomde het jonge SBC-volkje op de speelplaats. Alle klasbubbels kregen een plaatsje. Samen met de enthousiaste meute bracht zij live haar gekende rekenlied. Tot ergernis van haar vader Efraïm, de piraat en zeekapitein, verliep dit nog niet zo vlotjes. Pippi moet meer naar school komen”, zegt directeur Marc De Groote. “De zingende zeekapitein, van vele zeeën en markten thuis, zat met een probleem. Een groot probleem! Naast zijn boot is Pippi’s papa ook zijn schatkaart kwijt en nu wordt het wel heel moeilijk om de schatkist met goudstukken terug te vinden. Pippi zou Pippi niet zijn wanneer ze hier geen oplossing voor bedacht. Zij gooide het op een akkoordje met de goed heilige man en ruilde haar luchtballon-ton voor de stoomboot van de Sint: de Sint kwam vandaag met een luchtballon!”

“Pippi zong met ondersteuning van juf Griet en honderden kinderen hun eigen luchtballonlied. Algauw waren tientallen handjes bereid om een landingsplaats aan te leggen toen plots het alarmerende bericht opdook dat de Sint gestrand was met de luchtballon in een weide achter het zwembad, gelukkig zonder veel erg. Hoe jammer! Wat nu gezongen? Dan gelukkig was boer Gerard zo lief om de Sint te helpen. Triomfantelijk mét klaroengeschal werd kort nadien de Sint verwelkomt op de speelplaats: in een mand op de tractor, het zeil van de luchtballon nog duidelijk meeslepend achter zich. De sint, goed hersteld van het voorval, begroette de honderden kinderen en verzekerde hen van zijn komst ‘aan huis’ de komende dagen en nachten. Voor de Langkousen had hij de ultieme verrassing bij: de goudschat van Efraïm. Toen Pippi besloot de schat te delen met alle kinderen kon hun geluk niet op. Als toemaatje maakte de Sint tijd vrij om alle klassen – coronaproef – in een persoonlijk audiëntie te ontvangen en de kinderen te overladen met geschenken en allerlei lekkernijen. Wat een bewogen dag!”