Sinterklaas en zijn Pieten rijden Coronaproof door Oosterzele dankzij JONG CD&V

Zondag 5 dec rijd de sint door Oosterzele vertrek om 12u op de markt van Scheldewindeke

De Sint mag immers niet langskomen bij de kinderen om handjes te schudden en snoep uit te delen. Een heel jammere situatie waardoor het sinterklaasfeest voor onze kinderen dit jaar onopgemerkt voorbij lijkt te gaan. Maar JONG CD&V Oosterzele heeft een oplossing uitgewerkt zodat de Sint en zijn Pieten toch kunnen langskomen wat onze jonge Oosterzelenaartjes zeker blij zal maken.

Voorzitter Pieterjan en zijn team namen contact op met de Sint! Hoe zij dat deden? Ze schreven een brief aan de Sint en deponeerden hem in de rode Sint-brievenbus die Schepenen Els & Elsy lieten ophangen aan het gemeentehuis en het OCMW. Nog geen dag later nam één van de Pieten contact op om te laten weten hoe de Sint staat te popelen om naar het mooie landelijke Oosterzele te komen bij al die lieve, brave kinderen. Jong CD&V heeft voor de Sint een parcours uitgestippeld om Coronaproof een rondrit te doen in een open wagen doorheen de straten van Oosterzele zodat hij op die manier toch alle kinderen kan zien en begroeten. Zondag 5 december in de namiddag past nog perfect zijn agenda. De Sint vertrek om 12 u op de markt van Scheldewindeke.

Sinterklaas, die zelf zeer verdrietig is door de Corona-situatie, ging dus maar al te graag in op de uitnodiging van JONG CD&V. Op die manier hoeven Sinterklaas en zijn Pieten dus niet meer verdrietig te zijn, en kijken zij alvast uit om alle jonge inwonertjes van Oosterzele te groeten!

JONG CD&V Oosterzele probeert met dit initiatief alle kinderen een fijn Sinterklaasfeest bezorgen. Zij hopen dan ook dat alle kinderen alvast uitkijken naar de komst van Sinterklaas en zijn Pieten, en dat zij hem vol ongeduld zullen opwachten aan de deur van hun huis. Want zoals jullie allemaal weten moeten we het veilig houden hé! Zo zal het Sinterklaasfeest in onze gemeente ook dit jaar toch niet onopgemerkt voorbijgaan.

Coronaveilig

JONG CD&V wijst erop dat de geldende coronamaatregelen steeds gerespecteerd dienen te worden. Samenscholingen langs het parcours moeten vermeden worden. Het parcours van de doortocht, inclusief tijdsschema, zal in een tweede aankondiging bekendgemaakt worden. Er zal een wagen met muziek voorrijden om aan te kondigen dat Sinterklaas en zijn Pieten in aantocht zijn!

Het parcours

START SCHELDEWINDEKE 12u00 – Marktplein – Rechts Pastoor De Vosstraat – Rechts Sint-Kristoffelstraat – Rechts vervolg Pastoor De Vosstraat

BALEGEM 12u05 – Vrijhem – Balegemstraat – Gootje – Rooigemstraat – Kalle – Boerestraat tot aan station Balegem-Zuid – Links Walzegem – Rechts opnieuw Boerestraat – Kalle – Links Bierman – Rechts Evelandweg – Rechts Houte – Rotonde oversteken naar Huckerstraat – Links Nederstenberg – Links Molenstraat – Links Gootje en onmiddellijk Rechts Molenbeekstraat – Rechts Poststraat – Sint-Martensdries – Links Vrijhem

SCHELDEWINDEKE 12u40 – Pastoor De Vosstraat – Dreef – Links Berkenlaan – Links Beukenlaan – Links Hofkouter – Rechts Stationsstraat – Rechts Peperstraat – Links Begijnenweide – Omkeren en terug Begijnenweide – Rechts Peperstraat – Rechts Stationsstraat – Rechts Gaversesteenweg – Links Hauwsestraat – Links Wijkschoolstraat – Links Morestraat – Links Lange Munte – Rechts Turkenhoek – Groot Bewijk tot aan OLV Ter Veldbloemen – Omkeren en terug Groot Bewijk – Boterbloemstraat – Rechts Stationsstraat – Martkplein – Pelgrim – Links Spiegel – Van Thorenburghlaan

MOORTSELE 13u20 – Moortselestraat – Links Rollebaan tot aan 2e afslag Tramstraat – Links Tramstraat – Tramplein – Links Moortselestraat – Rechts Lusbekestraat – Rechts Stekelbaarsstraat – Rechts Lusbekestraat – Rechts Palingstraat – Links Vijverstraat – Links Kloosterstraat

LANDSKOUTER 13u50 – Bakkerstraat – Links Lembergestraat – Links Smeyersveld – Omkeren en terug Smeyersveld – Rechts Lembergestraat – Rooberg – Links Geraardsbergsesteenweg

GIJZENZELE 14u00 – Rechts Sint-Lievensstraat – Rechts Brielstraat – Rechts Kraaienveldstraat – Links Kerkstraat – Rechts Korte Brielstraat – Links Schoolstraat – Rechts Hoogstraat – Links Gijzenzelestraat – Oversteken N42

OOSTERZELE-ANKER 14u30 – Gijzenzelstraat – Rechts Kwaadbeek – Merebaaistraat – Links Reigerstraat – Bavegemstraat – Rechts Heistraat – Rechts Houtemstraat – Oversteken N42

OOSTERZELE-DORP 15u00 – Geraardsbergsesteenweg – Rechts Geraardsbergsesteenweg – Links Groenweg – Rechts Vinkemolenstraat – Rechts Voordries – Links Geraardsbergsesteenweg – Links Meerstraat – Links Achterdries – Dorp – Keiberg – Links Smissenbroek – Links Patrijzenstraat – Fazantenstraat – Links Groenweg – Rechts Dorp – Links Windekekouter

SCHELDEWINDEKE 15u45 – Windekekouter – Pelgrim – Marktplein – EINDE 16u00