Natuurpunt gonst van de bedrijvigheid

Plantdag Ettingebos, wandelen Drooghout, benefietvoorstelling, Nieuwjaarsdrink

Natuurpunt Oosterzele blijft streven naar meer natuur in Oosterzele. Op zaterdag 11 december vanaf 9 u tot 12 u 30 worden de handen uit de mouwen gestoken in het Ettingebos. Op de plekken waar op de vorige werkmomenten populieropslag werd verwijderd, wordt inheems bosgoed geplant: eik, zwarte els, meidoorn, Gelderse roos, haagbeuk,…Natuurpunt zou het fijn vinden als je een uurtje komt mee-planten. Je wordt om 9 u verwacht aan het infobord in Hettingen. Indien mogelijk, breng je eigen schop mee. En uiteraard is waterdicht schoeisel een must. Interesse? Graag meehelpen? Geef een seintje naar mathieu.wille@gmail.com.
Op zondag 12 december om 14 u organiseert Natuurpunt een wandeling in Drooghout. Dirk en Jean – Luc gidsen je door het overstromingsgebied in Moortsele. Het natuurgebied van de provincie werd recent nog uitgebreid met 8 ha bos aangekocht door ANB. Een aanrader. De moeite waard om dit natuurparadijs te komen (her)ontdekken. Op zondag 16 januari om 15 u spelen  Hannes  en Vincent hun recentste familievoorstelling (4 +) Bliesblaasbloess in GC De Kluize Scheldewindeke. Info en tickets: GC De Kluize, www.gcdekluize.be. De opbrengst van het event gaat ivolledig naar de verdere uitbouw van de natuurgebieden van Natuurpunt Oosterzele. Na de voorstelling wordt er geklonken op het nieuwe jaar met een hapje en een drankje in de foyer van GC De Kluize. Wie de benefietvoorstelling niet kan bijwonen is welkom op de nieuwjaardrink vanaf 16 u. (mvdv, foto’s ddl)