Melle: Wereldlichtjesdag steek een lichtje aan om 19u

Zondag 12 december om 19 uur

Geen verlies zo zwaar, als dat van een kind. Het internationaal initiatief ‘’ wil de ouders, familie en vrienden van overleden kinderen een hart onder de riem steken.
Op 12 december worden mensen wereldwijd opgeroepen om een lichtje aan te steken om 19 uur ’s avonds, met als boodschap: “dat hun lichtje mag blijven stralen”. Gezien we in verschillende tijdzones leven, zorgt dit initiatief ervoor dat ieder uur, ergens ter wereld kaarsen of lichtjes worden aangestoken, ter nagedachtenis van een overleden kindje.
Deze dag kan voor vele mensen een lichtpuntje betekenen, waarbij gepoogd wordt om de wereld net iets lichter te maken. Een warm gevoel van solidariteit, want niemand hoeft immers alleen te staan in dit immens verdriet. Samen met jou willen we zoveel mogelijk licht creëren in Melle! Dit kan door een kaarsje aan te steken en bij de voordeur of achter het raam te plaatsen. Zolang het maar zichtbaar is. Op deze manier kunnen we de wereld een klein beetje minder donker maken.