Stadsbestuur Geraardsbergen geeft 5 zelftests aan elke medewerker


Geraardsbergen. Het coronavirus slaat momenteel weer zwaar toe, met heel wat besmettingen, ziekenhuisopnames en personen die op intensieve zorgen belanden. Ook het lokaal bestuur van Geraardsbergen ontsnapt er niet aan. Om de besmettingen in eigen rangen te stoppen en de dienstverlening te kunnen blijven garanderen geeft Lokaal Bestuur Geraardsbergen 5 zelftests aan elk van haar medewerkers. Dat werd gisteren beslist tijdens het college van burgemeester en schepenen. 

Het lokaal bestuur van Geraardsbergen stelt zowat 700 personen tewerk en dat vanuit heel veel verschillende diensten, gaande van de administratieve diensten over de ploegen die aan het werk zijn in het straatbeeld tot de dienst Bevolking, de woonzorgcentra, kinderdagopvang, de sociale dienst, Huis van het Kind…

Net zoals overal in Vlaanderen en België zijn er momenteel ook werknemers van het lokaal bestuur besmet met het coronavirus. De uitval in bepaalde diensten wordt zo goed mogelijk opgevangen maar een blijvende uitval heeft mogelijks een negatieve impact op de dienstverlening naar de burger toe. Bovendien staan verschillende diensten in rechtstreeks contact met de burgers. Om hen te beschermen én de dienstverlening te kunnen blijven garanderen, krijgt elke medewerker van het lokaal bestuur van Geraardsbergen 5 zelftests.

“Waar mogelijk in onze diensten wordt maximaal ingezet op thuiswerk. Daarnaast sensibiliseren we onze medewerkers om sociale privécontacten te beperken en overal afstand te houden. De 5 zelftests moeten een bijkomende veiligheidsmarge inbouwen. Op die manier hopen we onze mensen veilig en gezond te houden en kunnen we de dienstverlening naar de burger blijven garanderen”, zegt burgemeester Guido De Padt.