Voorwaarts Gijzel Oosterzele aast op eerste zege tegen Osta Meerbeke

‘Zespuntenmatch’ wordt cruciaal

Gans de VGO – entourage baalde na 3 – 2  nederlaag tegen KSV Geraardsbergen. Wat een teleurstelling!. Zo’n tien minuten voor affluiten leidde VGO nog met 1 – 2 na doelpunten van Fajardo en Van den Heede. Pas in de slotfase kon SV Geraardsbergen de nederlaag afwenden. Zonde, diep in de tweede helft nog twee doelpunten slikken. Het moedig voetballend Voorwaarts Gijzel Oosterzele werd niet beloond en had minstens een punt verdiend.  Het werd alweer een pijnlijke namiddag voor VGO. De 3 – 2 nederlaag zorgde voor grote ontgoocheling bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele.
Zijn de spelers bekomen van de tiende nederlaag van het seizoen? Het antwoord krijgen we zondagnamiddag 12 december (aftrap 14 u 30) als VGO Osta Meerbeke over de vloer krijgt. Voorwaarts Gijzel Oosterzele (16 de, 4 punten) en Osta Meerbeke (14 de, 10 punten), ze geraken maar niet weg uit de kelder van het klassement. Natuurlijk kan het seizoen nog alle richtingen uit. De nederlagen gaan op den duur wel doorwegen. Hopelijk vindt Voorwaarts Gijzel Oosterzele zondag de veerkracht om zich snel over de nederlaag tegen SV Geraardsbergen heen te zetten. De VGO-groep  krijgt zondag de kans om zijn eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Een belangrijke match. Ze hebben maar één keuze: winnen! Deze zespuntenmatch wordt cruciaal.  Als VGO verliest wordt de kloof met Meerbeke al negen! punten. Bij winst nadert VGO op drie punten. VGO is het aan zijn status verplicht om in eigen huis te winnen tegen ‘degradatieconcurrent’ Osta Meerbeke. Beiden zitten in het sukkelstraatje, zakken weg in het moeras. Bij VGO is er wel een lichtpunt, scoren lukt al een stuk beter. Tijd voor VGO om een inhaalbeweging in te zetten, hoog tijd om de operatie redding op te starten. Als Osta Meerbeke wordt geklopt kan VGO gelanceerd zijn. Er voor zorgen dat de drie punten in Oosterzele blijven. Winnen is vooruitgaan. Met één punt schiet VGO niets op. Op voorsprong klimmen wordt heel belangrijk. Dan voetbal je een stuk makkelijker. VGO is in een vicieuze cirkel beland. Slechte resultaten zorgen voor minder vertrouwen. De spelers gaan gebukt onder de druk. Het gaat zondag om de drie punten. Het is niet de bedoeling om bijkomende druk te zetten, maar er moet zondag orde op zaken gesteld worden. Na de heel verdienstelijke prestatie in Geraardsbergen moeten de spelers in zichzelf blijven geloven.  Het duel tegen Meerbeke krijgt nu een extra dimensie, je kan niet om de belangrijkheid heen. Verliest VGO dan is de sportieve situatie hopeloos. VGO laat uw ware gezicht zien? Komt zondag eindelijk de wederopstanding van VGO? Het moment van de waarheid komt er aan.  (mvdv, foto’s ddl).