Overstromingsgebied loopt onder water waar tientallen appartementen door de stad werden vergund


Geraardsbergen. De parking aan de Vooruitzichtstraat staat onder water. De Molenbeek treedt na een dag regen buiten haar oevers. Samtex kreeg van de stad Geraardsbergen een bouwvergunning voor de bouw van 38 appartementen op het gebied tussen de Vooruitzichtstraat en de Reepstraat. Op de hoek van de Stadsweg en de Oudenaardsestraat komt mogelijks een nieuw vastgoedproject met 37 woonunits, waarvoor ook een bouwvergunning werd afgeleverd. En er is sprake van nog eens 18 appartementen aan de Ezelberg. Dat deze projecten in overstromingsgevoelig gebied zullen liggen, lijkt voor het stadsbestuur geen bezwaar, terwijl Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) duidelijk gezegd heeft dat er in overstromingsgevoelig gebied niet meer mag worden gebouwd.

Julien Borremans