Damesploeg Voorwaarts Gijzel Oosterzele raast door de competitie

Aan de leiding met 21 op 21, al 57 keer gescoord, één tegendoelpunt

Fantastisch spelen en tegelijk propaganda maken voor het damesvoetbal. Wat de damesploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele in tweede provinciale B presteert is straf. Geen ploeg in die reeks is ontzagwekkender dan het geoliede damesteam van VGO. Met onuitputtelijke energie en gezonde blossen starten ze aan elke match. Een schijnbeweging, een welgemikt schot, dribbelen, draaien, passen, dames en heren:  ziehier de damesploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele in tweede provinciale B.
Met Naomi De Regge, Emily Mateo, Lea Van De Velde, Marieke Bizet, Jana Tomanski, Zoe Van Hecke, Anke Vermeulen, Fee Canoot, Evi Van Herreweghe, Justine Mestdagh, Shari Van Haesebroeck, Frauke De Bruycker, Anouk De Moor, Hana Marly, Louise D’Hondt, Yme Ost, OdeVereecke, Hella Ahmed, Jolien Vander Elst heeft Voorwaarts Gijzel Oosterzele een verzameling goede voetbalsters. De manier waarop VGO zich naar zevenovertuigende zeges voetbalde is ronduit knap, hoge pressing, rust aan de bal, intelligente assists, knappe combinaties, technische hoogstandjes. En vooral geloof in eigen kunnen. Met hart en ziel de strijd aangaan. Magnifique, dames.
De thuiswedstrijd tegen VC Nazareth – Eke is voor de damesploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele een gezondheidswandeling geworden: 10 – 0. Vrijdagavond werd Elene – Grotenberge ingeblikt met 0 – 5. De kwieke jonge damesploeg van VGO bezit veel offensieve kracht. Het kwam woensdagavond in Hogeveld Oosterzele en vrijdagavond in Elene – Grotenberge nog eens duidelijk tot uiting. Na zeven wedstrijden scoorde damesploeg van VGO in tweede provinciale B al 57 doelpunten, en amper één tegengoal. Goals van uiteenlopende makelij: het repertoire wordt steeds uitgebreider.
De VGO – dames verdienen felicitaties hoe ze door de competitie razen: 7 zeges op rij, goed voor de leidersplaats in de rangschikking met 21 op 21.  Mooi toch! Dit VGO heeft een ideale mix van speelsters waarmee het in één match bijna alles kan brengen: van spelen uit de omschakeling tot dominant zijn. De machine loopt gesmeerd. We wijzen graag naar de groepsmentaliteit bij de VGO – dames. Het is een belangrijk onderdeel van de succesformule. Voor mekaar wroeten dat het soms geen naam heeft. Er lopen daar simpelweg geen dames rond die denken dat ze meer zijn dan een ander en dus het vuile werk niet hoeven op te knappen. Integendeel. Dat soort gedrag maakt dat VGO een sterk blok vormt. De toekomst oogt rooskleurig. Ze blijven lopen, druk zetten, het lijkt wel op de ideale reclamespot van Duracell. Chapeau, dames. De topper winnen tegen KVV Schelde – Schellebelle (de tweede in de stand vrijdag 14 januari, 20 u) dan mag men dromen van de titel? Het mag. (mvdv, foto’s ddl)
X