Meer dan kwart van de bevolking kreeg al boosterprik


Geraardsbergen/Ninove. De vaccinatiecentra in Geraardsbergen en Ninove draaien op volle toeren. Nadat eerder de eerste fase van de vaccinatiecampagne (met de eerste en tweede prik) succesvol werd afgewerkt, worden sinds enkele weken volop boosterprikken gezet. Zowel in Geraardsbergen als Ninove kreeg meer dan een kwart van de bevolking al een derde prik. De komende weken zal dat cijfer nog sterk stijgen. Van zodra mensen gevaccineerd kúnnen worden – afhankelijk van het vaccin dat ze eerder kregen – worden ze meteen uitgenodigd.

 De voorbije weken kwamen al enkele duizenden inwoners langs in het vaccinatiecentrum voor hun boosterprik. Dat zijn voornamelijk 65-plussers, personen die eerder het eenmalige Johnson&Johnson-vaccin hebben gekregen, het zorgpersoneel en risicopatiënten. Momenteel is het de beurt aan de volledige bevolking, en dit op basis van het vaccin dat iedereen eerder kreeg. Zo wordt de boosterprik ten vroegste 6 maand gegeven na de toediening van de tweede prik van het Pfizervaccin en 4 maand na een tweede prik met het AstraZenecavaccin.

De cijfers zullen de komende weken nog fors stijgen. Tegen het einde van dit jaar wordt verwacht dat de helft van onze inwoners een derde prik heeft gekregen. Iedereen die volgens zijn/haar tijdstip van tweede prik in aanmerking komt voor de boosterprik wordt meteen uitgenodigd. Zowel het vaccinatiecentrum van Geraardsbergen als dat van Ninove zit daarmee op kruissnelheid. Een realisatie die enkel mogelijk is dankzij de maandenlange, tomeloze inzet van de vele vrijwilligers die het vaccinatiecentrum bemannen.