Voorwaarts Gijzel Oosterzele opgelucht na eerste zege

‘Nu positieve lijn doortrekken tegen leider Borsbeke’

Winnen tegen Osta Meerbeke. Eigenlijk was er geen andere weg voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele om niet definitief in het degradatiemoeras te belanden. Van den Heede, Fajardo en Notebaert zorgden met hun treffers voor de bevrijding. VGO won verdiend het zespuntenduel met 3 – 1 en nadert tot op twee punten van Machelen en drie van Meerbeke. Zou het dan toch nog kunnen? In het VGO – kamp is na de goede prestatie het behoud alleszins serieus aangewakkerd na de eerste seizoenzege tegen Osta Meerbeke. Gans Gijzel/Oosterzele leeft op hoop.

Na de 2 – 0 bracht Van Londerseele nog even spanning in de match, maar nadien stelde Notebaert de broodnodige zege voor VGO veilig. Het pleit voor het VGO – team dat ze na de 2 – 1 de rust bewaarden. Voetballend deed de thuisploeg het vrij aardig. De match tegen Osta Meerbeke was er een met grote belangen. VGO kon scoren op ideale momenten. Met de gouden zege komt VGO in het handbereik van Machelen (15 de) en Meerbeke (14 de). De organisatie bij VGO staat er meer en meer. De eerste keer dit seizoen dat VGO driemaal in een wedstrijd kan scoren. Die eerste zege moet Voorwaarts Gijzel Oosterzele veel vertrouwen geven. Het was wel opvallend dat VGO in de donkere weken nooit de moed liet zakken. Tegen SV Geraardsbergen was het al duidelijk dat VGO meer in zijn mars heeft, de vechtlust en betrokkenheid van de spelers werd eindelijk eens beloond. Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft nu de grinta te pakken die elke ploeg nodig heeft die tegen de degradatie vecht. Na de eerste seizoenzege veel appreciatie voor de mentaliteit, het kan een belangrijke factor worden halfweg competitie. Eindelijk konden de trouwe fans nog eens genieten op Hogeveld. De eerste zege kan een keerpunt zijn. Voorwaarts Gijzel Oosterzele kan nu met veel vertrouwen toeleven naar de thuiswedstrijd tegen DT Borsbeke, leider in 2 B met 40 punten. Tegen elke ploeg moet VGO zich proberen uit het degradatiemoeras te hijsen. Puntje per puntje. Zondagnamiddag 19 december (aftrap 14 u 30) is Voorwaarts Gijzel Oosterzele op zijn hoede voor de komst van DT Borsbeke. Het zal natuurlijk niet gemakkelijk worden, maar VGO wil er zondag volledig voor gaan en wil een goed figuur slaan. Eigenlijk kan iedereen van iedereen winnen, met die gedachte moet VGO van start gaan. Er voluit voor gaan, mannen. Een stunt tegen leider Borsbeke zou Voorwaarts Gijzel Oosterzele voorgoed kunnen lanceren. (mvdv, foto’s ddl).

X