Het Vlaams Belang Brakel hield donderdag jl. een prikactie in de dorpskern van Zegelsem tegen misleidende snelheidscontroles van de gemeente

De gemeente installeerde verschillende snelheidsinformatieborden, voornamelijk in schoolomgevingen en dorpskernen waar een snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur geldt.

Bestuurslid Joeri Vanlancre inwoner van Zegelsem kreeg meldingen van meerdere buurtbewoners van de Sint-Urmarsstraat dat de snelheid en de verkeersveiligheid totaal niet gerespecteerd wordt.
De gemeente nam dan initiatief om in de Sint-Urmarsstraat een snelheidsmeter te plaatsen, weliswaar afgesteld op de verkeerde snelheid (50 i.p.v. 30 km/u).

De berekeningen klopten niet, dat werd ook aangetoond aan de resultaten. Volgens de schepen was er maar één persoon die daar om vroeg om snelheidsmetingen te doen.
Terwijl er meerdere buurtbewoners ons daarover hebben gewaarschuwd.

Vlaams Belang gemeenteraadslid Veronique Lenvain zal in de volgende gemeenteraad voorstellen om in elke zone 30 een digitaal snelheidsdisplay met smiley te plaatsen bij de start van de zone.
Een veilige schoolomgeving en voor elke buurtbewoner is voor onze partij prioriteit, en met tegenstrijdige argumenten van onze liberale vrienden is dit helaas niet zo.