Landelijke Gilde organiseert verlichte tractortocht

Laat je verrassen door uniek lichtspektakel, start om 19 uur

Veel events werden afgelast, maar de tractorentocht gaat gelukkig wel door. Na de succesrijke eerste editie in 2019 was LG zinnens een tweede editie te organiseren in 2020, maar door het vermaledijde coronavirus kon het event toen niet doorgaan. Noteer alvast, de tweede editie vindt plaats op zondag 26 december. Tussen 19 u en 21 u 30 trekken een massa verlichte tractoren door straten van Oosterzele, Scheldewindeke, Moortsele, Landskouter, Gijzenzele, Oosterzele (Anker). Landelijke Gilde brengt licht en kerstsfeer in Oosterzele. Ronduit een schitterend initiatief in letterlijk en figuurlijk donkere coronatijden. Je krijgt langs het parcours een uniek lichtspektakel te zien, hartverwarmend, de kerstsfeer krijg je er gratis bij.
Vat post langs het parcours en geniet van de lange sliert betoverende verlichte tractoren. Let wel de startlocatie Den Amb8 wordt hermetisch afgesloten en is dus niet toegankelijk voor het publiek. Landelijke Gilde vraagt nadrukkelijk alle geldende coronamaatregelen na te leven. Afstand houden en mondmasker indien nodig. Vermijd samenscholingen. Landelijke Gilde vraagt nadrukkelijk niet naar de dorpskernen te komen. Toon burgerzin. Er wordt dit jaar wegens corona geen activiteit in Den Amb8 georganiseerd.
We geven je graag het parcours: Oosterzele (Korte Ambachtstraat –start 19 u –, Groenweg, Dorp, Windekekouter), Scheldewindeke (Spiegel, Van Thorenburghlaan), Moortsele (Moortselestraat, Kloosterstraat), Landskouter (Bakkerstraat, Rooberg, Geraardsbergsesteenweg), Gijzenzele (Sint – Lievensstraat, Kerkstraat, Gijzenzelestraat), Oosterzele (Kwaadbeek, Moortelbosstraat, Bavegemstraat, Heistraat, Houtemstraat, Geraardsbergsesteenweg, Lange Ambachtstraat (einde 21 u 30). Kom uit je kot, en bewonder de sfeervolle verlichte tractoren, de duizenden fonkelende, betoverende lichtjes brengen het schoonste licht in de duisternis. Landelijke Gilde hoopt dat opnieuw de return groot is van de bewoners, laat maar de vele oh’s en ah’s weerklinken. Landelijke Gilde blijft uitpakken met evenementen, goed mannen, ze blijven Oosterzele op de kaart zetten. LG wou de bevolking in deze donkere tijden iets mooi en hoopvol aanbieden. Je kan ook tijdens de lichtrijke stoet stemmen op je favoriete tractor via de QR – code. Landelijke Gilde Oosterzele houdt eraan alle medewerkers en de lokale politie te danken voor de goede samenwerking.  (mvdv, foto’s ddl).