BIN-Z speelt kerstman en deelt pralines uit


Geraardsbergen. Donderdag 16 december kregen heel wat centrumhandelaars in Geraardsbergen een onverwacht bezoek. Hoewel het niet de Kerstman was die hun deur opende, kregen ze wel een leuke attentie. Met een klein doosje gepersonaliseerde pralines wilden het BIN-Z, politie Geraardsbergen/Lierde en de stad Geraardsbergen hen immers bedanken voor de medewerking én hen een hart onder de riem steken.   

De coronaperiode was voor iedereen al een moeilijke tijd, zo ook voor handelaars in het centrum van Geraardsbergen. Hoewel burgers stilaan de weg naar de lokale handelaar terugvinden, bezorgt het (post-)coronatijdperk de retail nog steeds wat stress. 

Tijd voor een opkikkertje’ dacht het BIN-Z! In samenspraak én met de medewerking van het lokaal bestuur en politie Geraardsbergen/Lierde gingen medewerkers deze morgen op pad. Aangezien december traditioneel een cadeautjesmaand is, kon een kleine attentie daarbij niet ontbreken. Ieder lid van het BIN-Z kreeg een doosje met 4 lekkere pralines, bedrukt met onder meer de logo’s van politie Geraardsbergen/Lierde en BIN-Z. Ook de tekst ‘Save the date(cfr. het BIN-Z event) en Fijne feestdagen‘ stond te lezen op de chocolaatjes. BIN-Z = wisselwerking tussen handelaars en politie
Het BIN-Z of Buurtinformatienetwerk voor Geraardsbergse zelfstandigen bestaat bijna 8 jaar en telt ondertussen meer dan 130 handelszaken. Binnen dit BIN-Z wordt – in een systeem van wisselwerking – informatie rond feiten van winkeldiefstal, wisseltrucs, uitgifte van vals geld of andere verdachte handelingen aan elkaar doorgespeeld. Dit zorgde de voorbije jaren voor een aanzienlijke daling van het aantal winkeldiefstallen.  

Hoofdinspecteur Christophe Temmerman, die binnen politie Geraardsbergen/Lierde verantwoordelijk is voor de BIN-Z coördinatie, was aanwezig bij het bezoek deze morgen. “De reacties van de handelaars waren heel positief. Zij konden ons bezoek en de chocolaatjes meer dan appreciëren! Voor mezelf en mijn collega’s was het bezoek trouwens ook interessant. Tijdens een sociale babbel werd er heel wat nuttige informatie gedeeld, hoofdzakelijk in het kader van overlast, waarmee we als politie verder aan de slag kunnen” zegt Christophe tevreden. 

De handelaars die vandaag nog geen attentie mochten ontvangen, hoeven niet te panikeren. Ook morgen zal men nog op pad gaan om elk lid de welverdiende pralines te overhandigen!