Ilse Bockstaele schrijft Young Adult-debuut

Debuut boek ‘Alle mensen zijn (niet) gelijk’

Scheldewindeke / Antwerpen: Op 11 december vond de boeklancering ‘Vlaams Fruit’ van Godijn Publishing plaats in het gelijknamige kunstencentrum in Antwerpen.Ilse Bockstaele uit Oosterzele was één van hen.

Ilse Bockstaele is auteur van enkele Vlaamse Filmpjes, korte verhalen voor kinderen tussen 9 en 13 jaar (Averbode) die uitgegeven worden via de scholen. Ze schreef ook mee aan enkele verhalenbundels en publiceerde een monoloog. Met haar boek ‘Alle mensen zijn (niet) gelijk’ waagt ze zich voor het eerst aan het grotere werk.

‘Alle mensen zijn (niet) gelijk’ is een boek over gender, over vrede, en over het bereiken van grootse doelen die een mens zich vooropstelt. Een vleugje romantiek ontbreekt niet.

foto Ilse Bockstaele

De inspiratie
Ilse Bockstaele haalt haar inspiratie uit het leven van elke dag. Ilse werkt in een voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking en dus kregen mensen met een beperking meermaals een rol in haar werk. Ook verhalen die tijdens familiebijeenkomsten verteld worden of krantenartikelen zetten bij Ilse de fantasie in gang. Voor ‘Alle mensen zijn (niet) gelijk’ putte ze ideeën uit de vrouwengroepen waaraan ze deelnam.

Het boek

Het verhaal van ‘Alle mensen zijn (niet) gelijk’ situeert zich in de toekomst, na de Periode van de Vele Oorlogen. De vrouwen zijn het vechten moe. Ze hebben zich losgescheurd van het juk van de mannen en wonen nu in aparte enclaves. Tot Zeia in het Niemandsland Thijn ontmoet. Wat doet hij daar? Wordt het weer oorlog? En waarom verspreidt Sarah Astrid, de leading lady van de vrouwenenclave, fake news?

De cover
De cover van het boek werd in samenspraak met de auteur opgemaakt. Leen Vereecken, een kunstenares uit Laarne, maakte de tekening. Grafisch vormgever Ralph Bunschoten, verbonden aan de uitgeverij, maakte van de kaft een aantrekkelijk geheel met een verbazingwekkend kleurenpalet.

Ilse Bockstaele ontving de eervolle vermelding van de John Flandersprijs voor het Vlaams Filmpje ‘Gewoon Anders’. Uit de handen van Marc De Bel ontving ze voor datzelfde verhaal ook de eervolle vermelding van de Inclusieve Griffel.

Alle mensen zijn (niet) gelijk is te verkrijgen in elke online boekhandel. Ook beschikbaar als e-book.