© Zottegem Winkelcentrum vzw

Winkelcentrum Zottegem: ook avondshopping met randanimatie

Opgelet: foute data in Infokrant Egmont

Na de geslaagde najaarsactie in oktober die liefst 224 winnaars van een waardebon van 100 euro gelukkig maakte (lees hun namen in een eerder artikel via deze link), is vzw Zottegem Winkelcentrum nu ook helemaal klaar voor de traditionele eindejaarsshopping. Door de vereniging van handelaars is niets onverlet gelaten om de bezoekers aan het stadscentrum in een gezellig decor te kunnen verwelkomen. Nadat eerder al ter gelegenheid van Valentijn een gelijkaardig lichtspel van hartjes veel bijval kende, koos vzw Zottegem Winkelcentrum nu voor de projectie van een mooi winters tafereel en dwarrelen ditmaal iedere dag vanaf de vooravond sneeuwvlokjes langsheen de gevel van het stadhuis op de Markt naar beneden. Naast deze blikvanger dragen ook aangepaste etalageversieringen, beschilderde winkelruiten, speciale verlichting enz. bij tot een sfeervolle omgeving om op zoek te gaan naar de nodige kerst- en nieuwjaarsgeschenken en eindejaarsbenodigdheden.

In tegenstelling tot de aankondiging in het jongste nummer van het magazine Infokrant Egmont waarin sprake is van 10 en 19 december, maakt de handelaarsvereniging Zottegem Winkelcentrum hiervoor afspraak op de speciale koopjeszondagen 19 en 26 december van 14 tot 18 uur. Daarnaast is er ook nog op donderdag 23 december tot 22 uur een extra avondshopping met randanimatie. In de Hoogstraat en Stationsstraat, bovenaan de Heldenlaan en op de Markt zal men een vuurspuwer aan het werk kunnen zien en/of een led-steltenloper kunnen ontmoeten. Onder de koepel aan de Egmontcrypte zal een fotobooth ingericht worden en smulpapen zullen terechtkunnen aan een oliebollenkraam.

Voor deze avondshopping zullen overigens de voornaamste centrumstraten van 18 tot 23 uur parkeer- en verkeersvrij gehouden worden. De Stationsstraat zal afgesloten worden ter hoogte van het Stationsplein en de Nieuwstraat alsook de Hoogstraat ter hoogte van de Luchtbal en de F. Bogaertstraat. De Markt zal voor het verkeer afgesloten worden aan de Vestenstraat, Hospitaalstraat en A. Scheirisstraat. In de Hoogstraat en Stationsstraat zal ook een parkeerverbod gelden. In de Heldenlaan zal normaal verkeer op- en neerwaarts (+ parkeren) mogelijk blijven alsook op het Stationsplein doorgaand verkeer (in beide richtingen).