Chocolade uit Zottegemse Pralifino-winkel valt opnieuw in de smaak bij Gault&Millau

Nergens ter wereld zijn er op zo’n kleine oppervlakte als in België zoveel chocolatiers en nergens ook is de chocoladetraditie zo sterk als in ons land. Dit zal er wel niet vreemd aan zijn dat Gault& Millau, naast de restaurantgids die dit Franse bedrijf al sinds de jaren ’70 uitgeeft, nu ieder jaar – ditmaal voor de zesde keer – ook een selectie van de beste chocolatiers in België en Luxemburg bekendmaakt. In tegenstelling met het puntensysteem en de symbolische koksmutsen voor de restauranthouders, geeft Gault&Millau bij de beoordeling van de chocolatiers geen quoteringen. Wel wordt te werk gegaan zoals voor de restaurantgids; volledig onafhankelijk, zonder commerciële of andere overwegingen. Dit gebeurt via anonieme, objectieve degustaties en op basis van kwaliteit, smaakeigenschappen en design van elke chocoladen creatie die geproefd wordt.

Vorig jaar gebeurde het een eerste keer dat dergelijk anoniem bezoek van Gault&Millau over de vloer kwam in de Pralifino-winkel aan de Stationsstraat 24 in Zottegem. Zaakvoerder Astrid Campens keek eerst verwonderd op wanneer ze dat achteraf vernam maar die verbazing ging al vlug over in grote tevredenheid toen haar ook nog verteld werd dat het voor Pralifino een exclusieve vermelding had opgeleverd in de prestigieuze culinaire Gault&Millau-gids ‘The finest chocolatiers in Belgium and Luxembourg’. En ook nu weer mag er blijdschap heersen in de Zottegemse Pralifino-winkel want andermaal vielen de divers gevulde chocoladebonbons bij het team van Gault&Millau in de smaak en opnieuw is dit bekroond met een aanbeveling en de erkenning dat de pralines en chocolade van Pralifino hun plaats verdienen tussen de fijnste chocolades van ons land.

De meesten van deze geselecteerden vervaardigen met bijzonder veel vakmanschap op kleine schaal en ambachtelijk. Zoals Pralifino dat vanuit een centraal atelier in Beernem een uitgebreid gamma pralines produceert voor negen winkels in West- en Oost-Vlaanderen. De pralines van Pralifino zijn merkelijk kleiner dan een doorsnee-praline en wegen slechts tussen 8 en 10 gram. Wie bij Pralifino een kilo pralines koopt, krijgt dus een doos opgevuld met ca. 110 stuks! Klein maar fijn, én ideaal om eens de grote variëteit aan smaakvolle vullingen van de (momenteel) 42 verschillende soorten pralines uit te proberen. Daartoe is overigens ook een gratis handleidinkje voorzien dat u met woord en beeld wegwijs maakt in wat u degusteert: zowel klassieke smaken als bijzondere creaties met intense en evenwichtige smaken (o.a. met kruiden uit de eigen kruidentuin).

Naast pure chocoladepralines, pralines met melkchocolade en witte pralines omvat het Pralifino-assortiment ook suikervrije pralines, chocolate goodies, een 10-tal soorten heerlijke melocakes, seizoenschocolades zoals herfstfricassée of wintertruffels, speciale paas- en sinterklaaschocolade en nog andere lekkere chocoladeproducten. Volg voor de laatste nieuwigheden de facebookpagina Pralifino Zottegem. Shoppen en bestellingen plaatsen (eventueel met levering waar u dat wenst) kan ook online via www.pralifino-zottegem.be of telefonisch 0474 955 977 en 09 360 45 43. U vindt de aanbeveling van Gault&Millau voor de Zottegemse Pralifino-winkel aan de Stationsstraat 24 via deze link: https://be.gaultmillau.com/artisans/pralifino-shop