Bijkomende opening vaccinatiecentra Wetteren en Wachtebeke tussen kerst en nieuw

De inkorting van de termijn voor een booster na Pfizer maakt het mogelijk om een pak sneller te.

Dat zal nodig zijn om de opmars van de omikron-variant te temperen. Om die redenen beslist ELZ Scheldekracht om toch niet te sluiten in de periode tussen kerst en nieuw. Wie graag in aanmerking komt, kan zich melden op QVAX.be.
Nu de interval voor gevaccineerden met Pfizer is ingekort tot vier maand, kunnen de vaccinatiecentra opnieuw een versnelling hoger schakelen. Daarom zullen de vaccinatiecentra van ELZ Scheldekracht open zijn in de dagen tussen kerst en nieuw.

Wetteren zal openen op dinsdag en woensdag.
Uitnodigingen langs de reguliere weg sturen voor die periode zal moeilijk lukken’, zegt Peter Dendooven, programmamanager voor ELZ Scheldekracht, ‘maar we kunnen dit moment
benutten om de mensen uit het basisonderwijs en de kinderopvang op te roepen. Dat gebeurt aan de hand van lijsten die wij via contactpersonen opvragen. De overblijvende plekken vullen we met QVAX.’

Leerkrachten basisonderwijs, kinderopvang en QVAX

Recent kregen vaccinatiecentra de toelating om leerkrachten uit het basisonderwijs en mensen die werken in kinderopvang als aparte groep uit te nodigen om hen sneller aan bod te laten komen. De bijkomende opening tussen kerst en nieuw biedt hen de ideale
gelegenheid om een prik te komen halen. De capaciteit is echter groter en om uitnodigingen per post te sturen is de tijd te kort. Daarom doen de centra een beroep op QVAX. Wie graag in aanmerking komt voor een snelle prik registreert zich dus best op QVAX.be. Je kan er je beschikbaarheden doorgeven.
Dan kan je een uitnodiging afwachten. Die uitnodiging moet je best binnen het half uur bevestigen. Helemaal zeker van je snellere prik ben je dus niet, maar je maakt wel een grote kans. Een QVAX-uitnodiging kan maximum zeven dagen op voorhand. ELZ Scheldekracht verwacht om op die manier tijdens de kerstperiode ongeveer 2000 mensen een booster te kunnen geven. Intussen bereiden ze zich voor op een opschaling van de campagne tijdens de eerste drie weken van januari. De bedoeling is tegen eind januari iedereen die in aanmerking komt een booster te hebben gegeven.