Helft van de drugstesten waren positief. Verschillende rijbewijzen werden ingetrokken


Geraardsbergen/Lierde. Op zaterdag 18 december reed de politie voornamelijk patrouille met het ANPR-voertuig (Automatische Nummerplaatherkenning). De dag nadien stelde de politie zich op verschillende plaatsen in Geraardsbergen op. Van de 66 ademtesten die werden afgenomen, bliezen slechts 2 chauffeurs positief. Één blies alarm. Het rijbewijs van de bestuurders die positief bliezen werd ingetrokken voor respectievelijk 6 uur en 15 dagen.

Er werden ook 8 drugstesten afgenomen. Vier chauffeurs waren positief. Één daarvan reed ook zonder rijbewijs. Zijn voertuig werd 12 uur aan kant gehouden. De drie andere moesten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Ook werd er een voertuig aan de klem gelegd wegens niet-verzekering en niet-keuring. Er werden ook nog processen-verbaal opgesteld voor o.a. gebruik van gsm achter het stuur, niet-keuring van de wagen, sturen zonder rijbewijs, waarschuwingen inzake keuring en verzekering.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans