Damesploegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele swingen op en naast het veld

In de run voor de titel

De twee damesploegen (2 de provinciale B en 3 de provinciale C) van Voorwaarts Gijzel Oosterzele swingen. De ronduit knap voetballende damesploegen zijn met een 24 op 24 en een 18 op 21 in de run voor de titel met indrukwekkend voetbal. De gemotiveerde VGO – dames in 2 de provinciale B scoorden al 67 goals, in derde provinciale C 32 keer. Ze zetten hun (titel)ambities van meet af aan extra kracht bij. Ze blijven al gans het seizoen meedraaien in de absolute top. De VGO – dames verdienen felicitaties, ze doen het tot dusver veel beter dan de VGO – mannen. De dames beleven veel plezier op en naast het veld. Ze voelen zich thuis bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Ongedwongen en gezellige sfeer. Op speeldag 8 werd RSL Denderhoutem ingeblikt met 10 – 0, en de dames van 3 de prov. B wonnen de topper in Gavere – Asper met 2 – 4. VGO zit in de winnende flow. Euforie in Gijzel-Oosterzele.
De ploegen in tweede en derde provinciale bezitten veel offensieve kracht. Mooi voetbal en zelfverzekerd spel. De VGO – dames voetballen niet alleen met een flair van zelfvertrouwen, er staat een hechte ploeg op het veld. Ze leveren prestaties af waar de ganse VGO – entourage heel trots kan op zijn. Genieten van begin tot einde. Nog maar een paar jaar in competitie, wat worden deze damesploegen snel groot. Voortdurend pressing, goede balcirculatie, veel beweging, gefocust in alle duels. Van deze VGO – damesploegen kan je als voetballiefhebber alleen maar fan zijn. Gevaarlijk voor doel, onverzettelijk in de strook tussen middellijn en zestienmeter, balvast in alle zones. De dames zijn dit seizoen geschiedenis aan het schrijven. In de resterende wedstrijden willen beide teams zich als een moeilijk te ontwrichten blok opwerpen. Als je al zover gekomen bent, mag de titel terecht het doel zijn. Telkens als je denkt dat het niet meer straffer kan doen de VGO – dames er nog een schep bovenal, 10 – 0 tegen RSL Denderhoutem, met 2 – 4 tegen gaan winnen tegen de leider in Gavere – Asper.
De volgende match voor de dames in 2 de provinciale B is een thuismatch tegen KVVS Serskamp – Schellebelle op vrijdag 14 januari om 20 u. Een heuse topper tussen de leider met 24 punten en de tweede in de stand Serskamp – Schellebelle met 21 punten. Bij winst heeft VGO zes punten meer dan Serskamp – Schellebelle. De dames in 3 C spelen op vrijdag 14 januari om 19 u 30 in SK Ooidonck – Leerne. Ze staan op één puntje van leider Gavere – Asper, maar hebben één wedstrijd minder gespeeld. Voor de dames is Voorwaarts Gijzel Oosterzele een tweede thuis geworden. Er is een goede groepsgeest aanwezig is. En het is niet gespeeld. Het valt op. Op het veld door het vuur gaan voor elkaar. Ze zijn terechtgekomen bij een familieclub bij uitstek, een héél gezellige club, heel familiair, één grote familie. (mvdv, foto’s ddl)