Na de “zonnigste” wil Lierde nu ook de warmste gemeente worden.

Na het zonnebloemproject van Enzo Van den Kerckhove, dat in 2021 van Lierde de zonnigste gemeente wou maken, wil de dienst Vrije Tijd er in 2022 door het breien van een sjaal van maar liefst 6500 meter de warmste gemeente van maken.

Al 20 maanden staat het sociale leven op een zeer laag pitje. In september wakkerde de vlam eventjes terug op en kon iedereen terug genieten van het gemeenschapsleven doch dit was spijtig genoeg maar van korte duur want eind november werd de vlam jammer genoeg alweer gedoofd.

De dienst Vrije Tijd van gemeente Lierde wil iedereen een doel geven om naar uit te kijken en lanceert daarom de uitdaging ‘De Langste sjaal van Lierde’. “Inwoners die wensen deel te nemen aan deze uitdaging vragen we om een sjaal te breien van 30cm breed die min. 1,5 m en max. 2m lang is. De kleur en de soort wol mag vrij gekozen worden.” laat de Dienst vrije tijd weten.

De zelfgebreide sjaals dienen ten laatste op 15 januari 2022 binnengebracht bij de dienst Vrije Tijd, de bib of het gemeentehuis.

Het aan elkaar breien van de sjaals zal door de medewerkers van de dienst Vrije Tijd en op 22 januari 2022 volgt dan de meting onder toezicht van het college van burgemeester en schepenen.

De sjaal zal daarna worden tentoongesteld in het gemeentehuis en achteraf zullen de afzonderlijke sjaals overhandigd worden aan één of meerdere goede doelen.

“Het aan elkaar breien van de sjaals staat ook voor samenhorigheid, samen naar één doel om zo vele andere mensen die kou hebben te steunen.” laat cultuurmedewerker Lieve Henau via de sociale media weten.

En of burgemeester Soetens ook daadwerkelijk zijn sjaaltje zal bijdragen weten we niet maar hij steunt in ieder geval moreel de actie.

“ Wij hopen onze inwoner warm te kunnen maken voor deze uitdaging en rekenen op een sjaal van minimum 6.500 meter op 22 januari 2022.” zegt de enthousiaste burgervader.