IF

Robin De Cubber van CD&V Zottegem schopt het tot nationale partijraad CD&V

De Zottegemse CD&V’er Robin De Cubber heeft het geschopt tot de nationale partijraad van CD&V, de algemene vergadering van de partij.

Hij werd vorige week verkozen tijdens het zogenaamde ‘Power On’-congres van CD&V. Een inhoudelijk congres waar dus ook de nationale partijraad werd verkozen. Robin De Cubber was de enige Zottegemse kandidaat. En met succes zo bleek na afloop/

Jonah Penninck (voorzitter CD&V Zottegem) is opgetogen met de verkiezing van Robin. “Dankzij hem zal een Zottegemse stem weerklinken in de nationale partijraad. Dankzij zijn verkiezing zien we Zottegems talent doorstromen tot in de nationale werking van CD&V. De nationale partijraad is een belangrijk middel  binnen CD&V om de vinger aan de pols te houden bij wat er in onze lokale afdelingen leeft. We  hebben het volste vertrouwen in Robin om ook de problemen in Zottegem daar op de agenda te  plaatsen.”

De nieuwe partijraad bestaat uit 30 leden die werden verkozen uit 80 kandidaten die geen mandaat uitoefenen als burgemeester, schepen of gemeenteraadslid uitoefenen. Robin behaalde een zeer hoge score: “Ik ben de  leden heel dankbaar dat ik hen mag vertegenwoordigen, reageert hij.  “Van over heel Vlaanderen kreeg ik  ontzettend veel felicitaties: van Brugge tot in het mooie Maasmechelen. Ik sta te popelen met een  rugzak vol engagement om alles te geven in de Nationale partijraad. De leden kunnen op mij  rekenen. 

Robin benadrukt nog dat men bij CD&V koos voor verjonging: “Uiteraard ben ik blij dat ik de  kans krijg om maandelijks in overleg te gaan met de top van CD&V. Daarnaast ben ik zeer enthousiast om dit samen met vele jongeren te doen. Maar liefst 62% van de  verkozenen waren jongeren.  We hebben er zin in.”