Wijkcentrum De Poort bezorgt 88 gezinnen een mooie kerst


Geraardsbergen. Voor wie het financieel niet breed heeft, zijn de feestdagen vaak allesbehalve evident. Wijkcentrum De Poort wil ook deze personen een mooie kerst bezorgen. Met een kerstmenu aan een klein prijsje, een mooi cadeau onder de kerstboom voor de kinderen en een leuke attentie voor de ouders.  

Het is een jaarlijkse traditie voor onze meest kwetsbare inwoners: het kerstfeest in De Poort, het wijkcentrum van het lokaal bestuur van Geraardsbergen. Door corona kon het feest voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Daarom werd een coronaproof alternatief gezocht en gevonden: een take away driegangenmenu. 88 gezinnen tekenden in op het aanbod. Zij haalden hun feestmaaltijd gisteren op in herverdeelwinkel ’t Komisjken. In elk pakket zat een cadeaubon van #GraagGeraardsbergen en een leuk extraatje dat verschillende warenhuizen (Delhaize Ninove, Aldi Geraardsbergen, Colruyt Geraardsbergen en Brakel) doorheen het voorbije jaar gedoneerd hadden: een nachtlamp, een rugzak, knutselpakketten, schorten, bakvormen…

Voor de 61 kinderen uit deze gezinnen wachtte er nog een leuke verrassing. Dankzij een schenking van 500 euro van Rotary kon voor elk kind een mooi geschenk gekocht worden. “Zeggen we kerst, dan denken we aan feest, gezellig tafelen, cadeautjes… Dit jaar maakt corona het voor zeer veel mensen moeilijk om daar ten volle te kunnen van genieten. Wie weinig geld heeft is dubbel getroffen, want ook de lekkere maaltijd of geschenkjes onder de kerstboom zijn niet altijd haalbaar. Als lokaal bestuur zorgen we er graag mee voor dat ook wie het financieel moeilijk heeft, kan genieten van een mooie kerst. We zijn de warenhuizen en Rotary dankbaar voor hun schenkingen. Op die manier kunnen we onze meest kwetsbare inwoners een fijn extraatje geven”, zegt David Larmuseau, schepen van Sociaal beleid.