Naar verlichte tractortocht kijken, en corona vergeten

Landelijke Gilde bracht het schoonst mogelijke licht in de duisternis

Euforie en een bries van opluchting bij Landelijke Gilde Oosterzele. Hun tractortocht is helemaal terug. Door de coronacrisis is het twee jaar geleden dat de eerste editie werd georganiseerd. En tot grote voldoening van LG, er was opnieuw een grote belangstelling voor het lichtspektakel. Landelijke Gilde was gewoon blij om stapsgewijs terug te keren naar het oude normaal. Landelijke Gilde had grote knaldrang. Gelukkig kon het buitenluchtevent in Oosterzele wel doorgaan.
De tweede verlichte tractortocht werd een belevingsevent. De Oosterzelenaars, ze genieten allemaal met evenveel enthousiasme. Met open mond kijken naar de wondermooie verlichte tractoren, s’ avonds komen ze door die sfeerverlichting echt tot leven.  Imposant eigenlijk. Het weer zat ook mee (zo’n 7 graden). Landelijke Gilde Oosterzele staat bekend als een vereniging die van aanpakken weet en heeft de gemeente Oosterzele veel eer aan gedaan. De tractortocht bracht in deze vermaledijde coronapandemie het schoonst mogelijke licht in de duisternis. Alles verliep vlot. ‘We houden eraan de lokale politie, burgemeester Johan Van Durme, de gemeente, alle medewerkers te danken voor hun empathie voor het werk van Landelijke Gilde’, klinkt het bij voorzitter Danny Meersman en zijn ronduit schitterend LG – team.
Meeste stemmen

Tijdens de verlichte tractortocht kon je ook stemmen op je favoriete tractor. Kregen de meeste stemmen:

-Cedric De Witte, Wetteren (245)
-Laurens Bogaert, Balegem (80)
-Michiel Verstuyft, Gijzenzele (70)
-Kobe Leus, Oosterzele (64)
-Niels Baeyens, Lede (56)
-Peter Van Driessche, Oosterzele (53)
-Jonathan Van saen, Letterhoutem (35)
-Dante Matthijs, Impe (28)
-Anthony Boterdaele, Scheldewindeke (28)
-Jonas Tavernier, Landskouter, (25)
-Milan Vanden Berghe, Sint – Maria – Lierde (21)
-Robin Willems, Wetteren.
Maar deelnemen blijft hét allerbelangrijkste.  De deelnemers van de tractortocht hebben echt allemaal hun best gedaan om er een heus lichtspektakel van te maken. Er waren echt wel veel mooi versierde tractors bij. Veel deelnemers uit de fusiegemeente, maar ook uit omliggende gemeenten, opvallend het groot aantal tractors van de firma Bogaert uit Balegem. Sierlijk verlicht. De kerstperiode is een tijd van gezellig samenzijn, daar hoort nu ook in Oosterzele een tractortocht bij. Als zo’n tractortocht ervoor kan zorgen dat mensen naar buiten komen is dat zelfs een goede zaak. Events in buitenlucht kunnen echt geen kwaad. Landelijke Gilde riep op tot voorzichtigheid, zich aan de geldende coronamaatregelen te houden, afstand te houden en mondmasker indien nodig. Nergens was er een samenscholing. De richtlijnen werden door de toeschouwers gedisciplineerd opgevolgd. Geen gedrum, geen gedoe, de Oosterzelenaars konden vanuit hun ‘zulle’ en langs het kilometerslange parcours  genieten in alle rust van het lichtfestival. De tractortocht bezorgde Oosterzele op zondag 26 december veel feeërieke allure.  (mvdv, foto’s ddl).