Vals alarm over zogenaamd bedrieglijke huis-aan-huisverkoop


Geraardsbergen. Deze week deed een bericht op de sociale media de ronde dat verschillende mensen zich als verkoper van BoFrost voordeden en bij mensen in en om Geraardsbergen onder vals voorwendsel aanbelden. Volgens verschillende getuigen informeerden deze huis-aan-huisverkopers  naar de samenstelling van het gezin en of er een hond aanwezig was. Volgens diezelfde getuigen die bezoek kregen, kon één van de verkoopsters zich niet legitimeren. Op de sociale media leidde dat tot wat ophef. Verschillende bewoners van Geraardsbergen belden naar de politie. Op de sociale media werd een foto van een huis-aan-huis-verkoopster verspreid.

‘Vals alarm’, laat de politie weten. ‘We kregen reeds verschillende meldingen en onze diensten hebben de verkopers ondertussen kunnen aanspreken. Deze werken voor een onderaanneming van BoFrost en zijn met alles in regel.’

Julien Borremans