Vanaf 20 januari boosterprik voor volwassenen zo goed als rond


Geraardsbergen. Ook in 2022 gaat de vaccinatiecampagne onvermoeid verder. In Geraardsbergen werden intussen alle meerderjarige burgers uitgenodigd voor hun boosterprik. Ook alle kinderen tussen 5 en 11 jaar werden voor het eerst uitgenodigd.

Boosterprik
Heel wat Geraardsbergenaars kregen de voorbije weken hun boosterprik. Ook de komende twee weken staan er nog heel wat afspraken gepland. Alle uitnodigingen zijn hiervoor uitgestuurd. Afhankelijk van de postbedeling kunnen sommige brieven nog onderweg zijn. Burgers die hun e-mailadres aan de overheid hebben doorgegeven (bv. via hun e-box), ontvangen ook een digitale uitnodiging. De laatste meerderjarige burgers krijgen hun prik op donderdag 20 januari 2021. Daarna staan er nog enkele momenten ingepland voor burgers die – om diverse redenen – niet op hun uitnodiging voor een boosterprik konden ingaan.

Kindervaccinatie
Ook alle kinderen van 5 tot 11 jaar zijn intussen uitgenodigd. Er zijn voor hen drie exclusieve kindermomenten voorzien voor hun eerste prik: op zaterdag 15 januari en ’s avonds op maandag 17 en dinsdag 18 januari. Een tweede prik volgt drie weken later. Voor de kindervaccinatie verloopt alles via de post. De uitnodigingen zullen normaal gezien vandaag of morgen in de bus vallen.