Kies mee de Route 42 -dichter?

Stemmen kan tot 23 januari 2022

Route 42 is op zoek naar een Route 42-dichter! De stemming is geopend: ieder kan zijn favoriete dichter naar de overwinning stemmen en zo mee beslissen wie een jaar lang de titel van Route 42-dichter mag dragen.

Meer dan 30 dichters namen deel aan de poëziewedstrijd van Route 42 in het thema “NATUUR”. Delphine Lecompte en Peter Holvoet-Hanssen (de jury) selecteerden daaruit zes gedichten binnen de categorie ‘plus 18-jarigen’ en drie gedichten binnen de categorie ‘kinderen en jongeren tot 18 jaar’. “De wedstrijd is een blijver”, zegt Tim De Groote, voorzitter van Route 42. “Uit de inzendingen blijkt dat er heel wat talent aanwezig is in de regio. Door jaarlijks een regiodichter te verkiezen, geven we met veel plezier een platform aan dat talent.” Het thema van de wedstrijd verandert elk jaar en volgt het overkoepelende thema van Poëzieweek Vlaanderen & Nederland.

De poëziebundel ligt gratis op te halen in de bibliotheken en CC’s van Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Stemmen kan tot en met 23 januari via de website https://route42.be/poeziewedstrijd-route-42 Daar zijn de gedichten ook online beschikbaar. Op 2 februari worden de winnaars uit beide categorieën bekendgemaakt in De Wattenfabriek in Herzele. Bekijk het volledige programma voor poëzieweek 2022 op www.route42.be. (mvdv, foto’s ddl)