Oosterzele: Tour Elentrik, wandelroute langs street art in Landskouter en Gijzenzele

Vrijheid

Tour Elentrik zo heet het street-art project van het kunstenaarscollectief Treepack in samen werking met de bib Oosterzele dat in Landskouter en Gijzenzele de grauwe en grijze elektriciteitskasten kleur geeft. In het voorjaar wordt een wandelroute tussen de kunstwerken officieel voorgesteld.

Met het street art-project Tour Elentrik, een samenwerking tussen de gemeente Oosterzele en kunstenaarscollectief Treepack werden tien saaie, grijze elektriciteitskastjes omgetoverd tot kleurrijke pareltjes. De kastjes vertellen elk een uniek verhaal rond het thema ‘vrijheid’. Een heel breed thema waarin de lokale artiesten volledig hun eigen fantasie konden gebruiken. Enkel plaatselijke artiesten Luc Standaert (Balegem), Sofie De Smet (Scheldewindeke) in samenwerking met andere buiten de gemeente artiesten van het kollektief. Elektriciteitskastjes zijn noodzakelijk op het openbaar domein, maar vaak vervuilen ze het straatbeeld, trekken ze vandalisme aan of zijn ze een doorn in het oog. Tour Elentrik is in het leven geroepen om deze lelijke objecten om te toveren tot een canvas voor lokaal en professioneel talent. Er werd gekozen om rond het thema ‘vrijheid’ te werken, wat heel toepasselijk is voor de bizarre omstandigheden waarin we nu leven. Lokale én professionele kunstenaars gingen aan de slag en toverden de kasten om tot unieke kunstwerken. De Dienst Toerisme stelde een wandelroute samen langs alle werken. Het resultaat is een prachtige wandeling door onze kleinste deelgemeentes, Landskouter en Gijzenzele. In deze tijden een leuk alternatief voor een uitstap buitenshuis! Je kan de route downloaden op onze website       https://oosterzele.bibliotheek.be/tour-elentrik?theme=397 

de route http://Download de route als afdrukbare kaart (.pdf)