Burst en Olsa samen op de foto

Olsa Brakel neemt stamnummer van Burst (3901) over

“Belangrijke stap in de horizontale en verticale uitbouw van onze Brakelse club” (CEO Bart Vermeulen)

K. Olsa Brakel zal na dit seizoen het stamnummer van tweedeprovincialer KFCO Burst overnemen.
Door deze overname kan K. Olsa Brakel zijn toekomstplannen verder vorm geven om vanaf volgend
seizoen met een opleidingsteam aan te treden in tweede provinciale.

CEO Bart Vermeulen (Olsa Brakel) : “Belangrijk om onze eigen opgeleide en Brakelse jeugd mooie toekomstperspectieven te bieden en hen in eigen rangen te laten
ontwikkelen binnen onze 4 sterren club. Onze plannen reiken verder dan dit, maar dit is een eerste belangrijke stap in ons groeiproces.
Vorig seizoen leefde Olsa Brakel reeds met de idee om zijn plannen uit te rollen via de opstart van een opleidingsteam op provinciaal niveau.
Enkele gesprekken met onder meer Mere en Everbeek leverden finaal niet het gewenste resultaat op. Met Burst vonden we de ideale gesprekspartner.
Tot enkele jaren terug was Olsa zijn Brakelse jeugd aan het klaarstomen voor het grote werk, om vast te stellen dat sommige spelers vervolgens andere oorden opzochten en zodoende in de omliggende
regioclubs aan de slag gingen. Met andere woorden, we hebben jaren spelers gevormd ten voordele van andere regioploegen die dan finaal met de pluimen zijn gaan lopen.
Met deze belangrijke stap zet OLSA volop in om in het Stephan Van den Berghe stadion zijn opgeleide jeugd alle mogelijkheden te bieden in zowel het provinciaal als nationaal voetbal. Met deze stap
willen we verder onze strategie via horizontale en verticale integratie doortrekken. Niet alleen zullen we veel meer van onze Olsa’ers in eigen rangen kunnen houden; we bieden een oplossing aan elke
Brakelaar die in eigen gemeente aan voetbal wenst te doen in een piekfijne moderne infrastructuur.  K. Olsa Brakel is ervan overtuigd dat deze evolutie de nodige bijklank zal krijgen bij de (Brakelse)
jeugd die bij OLSA zijn eerste prille voetbalpasjes wenst te zetten en ultiem de doorstroming naar het eerste elftal op welk niveau dan ook kan realiseren … kortom een aanbod met een totaal pakket.
Wij wensen het bestuur van KFCO Burst via deze weg uitdrukkelijk te danken voor het in ons gestelde vertrouwen. In een mum van tijd was de deal in kannen en kruiken mede omdat de bestuurskamer
aldaar zich onmiddellijk kon vinden in onze strategie, de uitgeschreven missie & visie op de toekomst voor vele voetballertjes op Olsa Brakel.”

Jürgen Sonck (bestuurslid Burst) : ” We dachten eerder aan een fusie met Mere, Bambrugge, Aaigem  en Burst maar plots werd Erpe-Mere United geboren waar wij niet direct bij betrokken waren. Het was voor ons de beste oplossing om te stoppen en ons nummer aan Olsa Brakel over te laten.  Door corona kwam dit nog in een grotere stroomversnelling.”

X