Automatische uitleenbalies in bib Zwalm

De bibliotheek van Zwalm start met zelfuitleenbalies en zet hiermee een digitale stap vooruit.

Vanaf nu kan iedereen in de bibliotheek van Zwalm zelf materialen lenen, verlengen en terugbrengen.  Het uitleensysteem is zeer eenvoudig en snel.  Via het aanraakscherm kiest de lener of hij boeken, dvd’s en tijdschriften uitleent, binnenbrengt of nog even wil behouden.  Ook reservaties, kosten en een overzicht van de ontleningen kan men via het scherm raadplegen.  Bij één toestel is het mogelijk om via bancontact te betalen.

Terugbrengen kan zonder aan te melden.  Voor andere verrichtingen heeft de bibbezoeker zijn eID of lenerskaartje nodig.

Hiermee zet de bibliotheek weer een stapje verder in de digitale wereld.  De leners hoeven niet bang te zijn om het persoonlijk contact te verliezen met de bibliotheekmedewerkers.  Op deze manier hebben de baliemedewerkers meer tijd vrij om de bezoekers nog beter te helpen en te begeleiden bij hun bibbezoek.

 

Contact:

Lokaal bestuur Zwalm

Bibliotheek: Johan Vandendriessche, bibliotheek@zwalm.be, 055 48 05 51

Zwalm.bibliotheek.be

X