Fragment 'Een dwarrelende seizoensdroom' van Simon D'Herde

17-jarige Zottegemnaar bij laatste drie verkiezing ‘Route 42-dichter van het jaar’

De 17-jarige Simon D’Herde uit Zottegem heeft het in de categorie -18-jarigen geschopt tot de laatste drie kandidaten van de verkiezing ‘Route 42-dichter van het jaar’

Simon gaat naar school in het Onze-Lieve-Vrouwcollege Campus Grotenberge en volgt er de richting Humane Wetenschappen. Je kan zijn gedicht getiteld ‘een dwarrelende seizoensdroom’ lezen via deze link: Poeziebundel Stemmen kan tot en met 23 januari via https://route42.be/poeziewedstrijd-route-42-18/

Route42 is het samenwerkingsverband van de stedelijke bibliotheken in Geraardsbergen, Lierde, Zottegem, Herzele, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem. Meer dan 30 dichters namen deel aan de poëziewedstrijd van Route 42 in het thema “NATUUR”. Delphine Lecompte en Peter Holvoet-Hanssen (de jury) selecteerden daaruit zes gedichten binnen de categorie ‘plus 18-jarigen’ en drie gedichten binnen de categorie ‘kinderen en jongeren tot 18 jaar’.

“De wedstrijd is een blijver”, zegt Tim De Groote, voorzitter van Route 42. “Uit de inzendingen blijkt dat er heel wat talent aanwezig is in de regio. Door jaarlijks een regiodichter te verkiezen, geven we met veel plezier een platform aan dat talent.”

Het thema van de wedstrijd verandert elk jaar en volgt het overkoepelende thema van Poëzieweek Vlaanderen & Nederland. De poëziebundel ligt gratis op te halen in de bibliotheken en CC’s van Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Stemmen kan tot en met 23 januari via de website www.route42.be. Daar zijn de gedichten ook online beschikbaar.

Nog in het kader van de poëzieweek kan je op 23 januari in bib Oosterzele Alicja Gescinska aan het werk zien en Delphine Lecompte en Mauro Pawlowski op 27 januari in CC Zoetegem. Het slotfeest en de prijsuitreiking van de wedstrijd is op 2 februari in De Wattenfabriek Herzele met klimaatdichters Willie Verhegghe en Moya De Feyter. Alle info op www.route42.be.

X