ASZ voert totaal bezoekverbod in


Geraardsbergen/Wetteren/Aalst. Er geldt momenteel een totaal bezoekverbod in de A.S.Z. ziekenhuizen. ‘Wij beseffen dat deze maatregel een grote impact heeft op onze patiënten en bezoekers. Op het bezoekverbod zijn wel enkele uitzonderingen. Een ouder mag wel nog altijd op ­bezoek ­komen bij zijn kind en kersverse moeders mogen hun partner zien. Ook op de palliatieve eenheid is bezoek nog mogelijk’, staat op de website te lezen.

Het bezoek aan gehospitaliseerde patiënten is enkel op welbepaalde afdelingen toegelaten:

  • Op de kraamafdeling: partner mag de hele tijd aanwezig zijn. De partner dient een Covid Safe Ticket te kunnen voorleggen EN een negatieve PCR-test (<48 u). Heeft jouw partner covid-19 symptomen of een recente coronabesmetting op het moment van de bevalling, dan mag hij/zij niet aanwezig zijn. Je mag dan uiteraard wel een andere vertrouwenspersoon meebrengen om je bij te staan tijdens de bevalling. Ander bezoek op de materniteit wordt niet toegelaten.
  • Op de dienst Neonatologie worden beide ouders toegelaten. Beide dienen een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen EN een negatieve PCR-test (<48 u) om de 5 dagen (indien kindje langdurig is opgenomen).
  • Op de dienst Pediatrie: 1 ouder/1 begeleider mag de hele tijd aanwezig zijn. De ouder dient een Covid Safe ticket te kunnen voorleggen. Als een ouder blijft inslapen moet ook een negatieve PCR-test worden voorgelegd (48 u geldig). Als er geen Covid Safe ticket beschikbaar is, dient bij verblijf de ouder elke 48 u een PCR-test te herhalen.
  • Op de dienst Intensieve zorgen: bezoek wordt uitzonderlijk toegelaten, enkel met toestemming van de behandelende arts. Een Covid Safe Ticket zal gevraagd worden.
  • Palliatieve eenheid: er mogen max. 3 personen tegelijkertijd op de kamer aanwezig zijn. Er mogen max. 2 bezoekers blijven slapen. Een Covid Safe Ticket zal gevraagd worden.
  • Patiënten in een palliatief traject op andere afdelingen: voor palliatieve patiënten is bezoek van max. 2 personen doorlopend toegestaan mits afspraak met de verpleegafdeling. Een Covid Safe Ticket zal gevraagd worden.

Een overzicht van de geldende afspraken voor bezoekers kan je raadplegen door op onderstaande link te klikken:
Afspraak bezoekers ASZ

Julien Borremans

X