De Ronde in Zottegem: randactiviteiten nu al melden en/of aanvragen

Normaal zal op zondag 3 april de Ronde van Vlaanderen zelf wel kunnen doorgaan – voor het vijfde jaar op rij zal ze dan ook weer het Zottegemse stadscentrum doorkruisen – maar gezien de heel onzekere tijd qua coronamaatregelen rond sportwedstrijden, is het maar de vraag of de epidemiologische situatie dan ook publiek bij die wielerklassieker zal toelaten en of van die wielerhoogdag tegelijk ook een volksfeest met randactiviteiten langsheen het parcours zal kunnen gemaakt worden.

Hoe dan ook is het toch nodig om nu reeds voorbereidingen te treffen teneinde alles in goede banen te leiden en de veiligheid tijdens het wielergebeuren en alle eventuele randanimatie te kunnen garanderen. Met het oog op de coördinatie hiervan geldt er een meldings- en vergunningsplicht voor verenigingen, bedrijven en andere inwoners die op die zondag een commerciële of publicitaire randactiviteit willen organiseren. Zo verwachten de diensten van de provinciegouverneur dat alle activiteiten die ter gelegenheid van de Ronde op private eigendom zullen doorgaan en voor iedereen vrij toegankelijk zullen zijn, hetzij gratis hetzij tegen betaling, vóór 25 februari e.k. bij het stadssecretariaat gemeld worden. Voor activiteiten op de openbare weg of op openbaar domein moet er bovendien een vergunning aangevraagd worden (ook vóór 25 februari). De melding en/of aanvraag van een activiteit kan gebeuren door middel van een email naar secretariaat@zottegem.be of per brief gericht aan Stad Zottegem, AC Sanitary – secretariaat, G. Schockaertstraat 7 te 9620 Zottegem. Het nodige aanvraagformulier voor een activiteit of evenement is terug te vinden via www.zottegem.be/aanvragen.

HET PARCOURS OP ZOTTEGEMSE WEGEN

Volledigheidshalve geven we nog het parcours mee – hetzelfde als bij voorgaande vier edities – waarlangs de heren-elite, dames-elite en mogelijk ook de juniores-heren Zottegem op zondag 3 april zullen doorkruisen: Leenstraat, Grotstraat, Grotenbergestraat, Broeder Mareslaan, Godveerdegemstraat, L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Heldenlaan, D. Van Den Bosschestraat, Elenestraat, Lippenseweg, Lippenhovestraat, Beugelstraat, Romeins Plein, Paddestraat, Ruddershovestraat en Provinciebaan (richting Zwalm).

X