Merelbeke: Gratis inzameling kerstbomen

Woensdag 19 januari Gemeentehallen en Flora

Woensdag 19 januari kunnen inwoners van Merelbeke hun oude kerstboom afgeven aan de gemeentehallen in de Kloosterstraat of op het Pastoor Clausplein. IVM organiseert sinds 2018 een gratis inzameling van oude natuurlijke kerstbomen. Dit jaar zal dat in 12 gemeentes uit de regio gebeuren.

Wat houdt deze actie in?
Inwoners kunnen hun natuurlijke kerstboom gratis afgeven aan de IVM-werknemer(s), die de kerstbomen verzamelen in een container.

De kerstbomen worden nadien afgezet op het groencomposteringsterrein van IVM te Eeklo, waar ze dienen als structuurmateriaal in het groencomposteringsproces. Een milieuvriendelijke verwerking dus.

Wat is niet toegelaten?
Bomen met een wortel zijn toegelaten maar moeten ontdaan zijn van kluit en de emmer, voet of bak. Kerstversiering (slingers, ballen, lampjes, …) is uiteraard niet toegelaten. Kunststof kerstbomen of kerstbomen bespoten met verf of ‘kunstsneeuw’ kunnen ook niet afgegeven worden. Het gaat dus énkel om de ‘natuurlijke kerstbomen’.

Waar en wanneer
Woensdag 19 januari tussen 18 en 20 uur op de parking van de gemeentehallen in de Kloosterstraat én op de parking aan de kerk Flora.

X