Defecte trein in Munkzwalm zorgde voor heel wat verkeershinder

Deze ochtend stond er een trein defect op de spoorlijn 89  tussen Zottegem en Oudenaarde in Munkzwalm. Het was een treinstel (reeks 400) . De panne heeft zich voorgedaan  iets voor 7u.  De trein was op weg naar Kortrijk. Voor de treinreizigers  richting Brussel was er hierdoor in de ochtendspits minder hinder.

Treinen richting Oudenaarde werden later op het tegenspoor en met een verlaagde snelheid doorgelaten. De defecte trein kon iets na 10u vertrekken richting Oudenaarde.  Hij diende hier met toestemming van de dispatching gecontroleerd door het rode sein te rijden. Aan de overwegen was er eveneens hinder omdat deze langer gesloten bleven.

Geleidelijk zal het spoorverkeer terug normaal worden.

ONDERTUSSEN liet Thomas Baeken van INFRABEL ons het volgende weten: ” Zoals het er nu naar uitziet werden er  2 treinen volledig afgeschaft en 11 gedeeltelijk.

De defecte trein werd gekoppeld met een andere trein en die is dan zo kunnen vertrekken. De collega’s van de NMBS verwezen hun reizigers door naar andere treinen. Er waren ook nog gevolgsvertragingen tussen de 5 à 10 minuten gemiddeld per trein.

 

Het incident met de trein werd ons gemeld om 7u05. De trein stond stil aan het perron van Munkzwalm. De defecte trein werd gekoppeld met een andere trein en kon zo doorrijden naar Oostende, de eindhalte. Er werd een dienst op enkel spoor georganiseerd tussen Oudenaarde en Zottegem. Sommige treinen werden, in de mate van het mogelijke, omgeleid.

Om 10u06 waren alle problemen van de baan en konden de treinen weer rijden zoals voorzien.”

 

 

 

 

 

X