© Ronny De Coster

Nieuw Italiaans restaurant in Zottegem. Met de “échte Italiaanse en Siciliaanse keuken”

Aan de Laurens de Metsstraat in Zottegem openen Aleandro Luparello (28) en Disha Thacoor (24) deze week hun eigen Italiaans restaurant, dat volgens hen zal verschillen van alle andere. “We hollen de markt niet achterna met de zoveelste pizzeria, maar nodigen onze klanten uit om ongekende gerechten te proeven”, vertelt de jonge chef-kok. (Lees verder onder de foto)

Aleandro Luparllo is een Siciliaan pur sang, maar woont al zo goed als heel zijn leven in België. De liefde voor het koken kreeg hij mee van zijn ouders, die al naar ons land verhuisden, toen Aleandro nog maar één jaar was. 

“Dat herinner ik me natuurlijk niet meer, maar we zijn in de vakanties blijven terugkeren naar mijn geboorteplaats Agrigento in het zuiden van Sicilië. Dus het temperament en de liefde voor de Italiaanse keuken hebben we echt wel meenomen naar hier”, vertelt Aleandro.

Hotelschool in Michelbeke

Al op zijn achtste roerde hij mee hij in de potten in het restaurant van zijn ouders en wist de kleine Aleandro, dat hij chefkok zou worden.

“Ik volgde mijn opleiding in de hotelschool Stella Matutina in Michelbeke en heb intussen in verschillende horecazaken gewerkt. Samen met mijn echtgenote Disha, die ook horeca-ervaring heeft, vind ik het tijd om onze eigen zaak te beginnen”, aldus Aleandro.

“Aleandro Luparrello, Cucina Italiana” heet het restaurant waarvan hij deze week de deuren opent.

“Nee, het wordt niet de zoveelste pizzeria in Zottegem”, zegt hij nadrukkelijk.

“De meeste restaurants, en zeker Italiaanse, proberen de markt te volgen. Ze vragen zich af wat klanten van een restaurant verwachten en trachten hun aanbod daarop af te stemmen. Dat is op veilig spelen, maar het maakt, dat je in veel eethuizen hetzelfde aanbod krijgt en dat Italiaanse restaurant vaak eigenlijk pizzeria’s zijn. Zo kom je er niet toe om mensen de échte Italiaanse en Siciliaanse keuken te laten proeven. Precies dat is wat ik wil doen: ik ga fiorentino bereiden, Italiaans rund dat gevoed wordt met noten, waardoor het vlees malser en een sterkere smaak heeft. En ik ga gamberoni rosso serveren, een soort rode gamba uit Mazara del Vallo en mediterraanse sardientjes op een manier waarop weinigen ze al hebben geproefd. En zo zullen er elke week andere suggesties op het menu komen. Als kok moet je wat eigenzinnig durven zijn.”

Praktisch

Het nieuwe restaurant opent vrijdag de deuren en is elke dag (behalve op maandag) open van 11.30 tot 14.30 uur en van 18 tot 21.30 uur.

Meer info: www.aleandroluparello.be, tel.: 0456/42.09.64

Prachtige foto’s met dank aan Fotografie Ronny De Coster & Vanessa De Kerpel

 

X